allen_iverson

Ajverson prelazi u fudbalere

 

Jedan od najboljih košarkaša u istoriji NBA lige Alan Ajverson dobio je ponudu da zaigra mali fudbal u ekipi Ročester Lenser, koja se takmiči u profesionalnoj američkoj futsal ligi. Nekada najbolji strelac „pod koševima“ nedavno je bankrotirao, a potpredsednik Ročestera Rič Rendal smislio je originalan način da pomogne i Ajversonu i svom klubu, ponudivši mu po 20.000 dolara za dve preostale utakmice u regularnom delu šampionata.

Povezana vest:  KOŠARKAŠKA LIGA SRBIJE, Novi Sad pobedio Borac

Tu je i dodatnih 5.000 dolara bonusa za svaki postignuti gol, plus procenat zarade od reklama, kao i prodatih suvenira sa Ajversonovim imenom.

-On je jedan od najboljih sportista našeg vremena. Sa svojim atletskim sposobnostima i pobedničkim duhom mogao bi da bude od velike koristi našem timu – rekao je Rendal.

Ajverson je tokom karijere igrajući za Filadelfiju, Denver, Detroit, Memfis i turski Bešiktaš zaradio više od 150 miliona dolara, ali je raskalašnim načinom života sve prokockao. Pre nekoliko nedelja sud u DŽordžiji naložio je Ajversonu da plati dug od 860.000 dolara jednom zlataru u Atlanti, ali pošto Ajverson nije imao tu sumu na računu Sud je naložio da se usvi njegovi računi ugase.

Povezana vest:  Žeravica doživeo srčani udar

Kako prenose američki mediji Ajverson će morati brzo da odluči, pogotovo jer ima ponude iz Portorika i Venecuele da tamo nastavi košarkašku karijeru.