dule vujosevic kzn okt 2014 5

Vujošević: Razgovaramo sa Mačvanom

Trener košarkaša Partizana Duško Vujošević rekao je danas da crno-beli stupili u kontakt sa Milanom Mačvanom, ali da njegov menadžer zahteva „otvoreni ugovor“ na šta oni ne pristaju.
-Napravljen je kontakt sa Mačvanom. Njegov menadžer zahteva otvoreni ugovor na šta mi ne pristajemo. To je za sada neizvesno. Ukoliko je Mačvan spreman, njemu nije nepoznata situacija ovde. Ako je spreman da dođe u ovu situaciju, biće rado prihvaćen – rekao je Vujošević novinarima u Beogradu.
Partizan je ovog leta ostao bez ključnih igrača iz prošle sezone, pošto su klub napustili Bogdan Bogdanović, Aleksandar Pavlović, Leo Vesterman, Žofri Lovernj, Davis Bertans i Dejan Musli.
Šampion Srbije je u međuvremenu doveo Eda Murića, Luku Bogdanovića i Janisa Kuzeloglua, a druga pojačanja do nedavno nisu bila moguća zbog suspenzije Suda za sportsku arbitražu.
-Karijera se gradi kroz Partizan, ali igrač mora bude u funkciji tima. Bez obzira koliko je teška situacija, mi ne možemo da ulazimo u neke otvorene ugovore, osim ako je to u interesu kluba. Jesmo u teškoj situaciji, ali ne smemo da izgubimo kompas. Razgovaraćemo sa Mačvanom – dodao je Vujošević.
Novinare je zanimalo i da li ima još novosti o pojačanjima.
-Nema ništa što bi bilo nešto definitivno i za novine. Novo je da su igrači dobili po jednu platu. Nekima je to prva plata ove godine, a nekima januarska iz 2013. Godine – rekao je trener Partizana.
-Ovaj tim ima potencijal, ali je nekompletan. Drugačije bi to bilo sa još jednim igračem. Publika treba da ostane uz tim i igrače, bez obzira na tešku sezonu. Mi nemamo stranca, jer nemamo sredstava. Odlazak Bertansa, Lovernja, Vestermana, Pavlovića, to je
veliki gubitak. Ovde ostaju samo oni koji imaju veliku izdržljivost i strast i koji mogu da izdrže i neke neuspehe – dodao je on.
Vujošević je ponovio da je teška materijalna situacija u klubu i da sredstva od ugovora sa NIS-om odlaze na pokrivanje poreskog duga.
-Ako Telekom ne bude sponzor to znači da postoji tendencija da se Partizan efemerizuje – rekao je Vujošević.

Povezana vest:  Pešić produžio ugovor sa Bajernom do 2015.