nba_novi_logoNBA VESTI

Lejkersi pobedili Sunse u prvoj utakmici finala Zapada

 

Košakraši Los Anđeles Lejkersa poveli su sa 1:0 u finalnoj seriji doigravanja Zapadne konferencije NBA lige protiv Feniks Sansa rezultatom 128:107 u svom Stejples Centru.

Lejkersi su slavili predvođeni sjajnim Kobijem Brajantom, koji je, iako je imao propbleme sa povredom leđa i kolena postigao 40 koševa (šut iz igre 13/23), od čega čak 21 u trećoj četvrtini.

Povezana vest:  EVROLIGA, Rezultati prvih utakmica četvrtog kola i tabele grupa

Brajantu je ovo bila šesta uzastopna utakmica sa 30 ili više postignutih koševa i 11. utakmica u karijeri, u doigravanju, u kojoj je postigao minimum 40 koševa. Svom je učinku dodao je i po pet skokova i asistencija.

-Bio sam agresivan i igrao svoju igru. Dolazio sam u prilike za šut i pucao – rekao je Brajant, koji je proteklih nedelju dana jedva trenirao kako bi sanirao probleme sa povredama.

Povezana vest:  Rastali se Metalac i trener Gašić

Sjajnu pomoć Brajant je na parketu imao u Lamaru Odomu koji je dominirao pod koševima sa skorom od 19 poena i 19 skokova, kao i Pau Gasolu koji je postigao 21 koš.

Lejkersima je ovo bila sedma uzastopna pobeda u doigravanju, a njome su prekinuli niz Sansa od šest uzastopnih trijumfa. U redovima Sansa istaknuo se Amare Stoudamire sa 23 koša, dok je Stiv Neš ostvario dabl dabl učinak 13 koševa i 13 asistencija.

Povezana vest:  TURNIR ŠEST NACIJA, Ivković: Očekivao sam teži meč!

Druga utakmica finalne serije na rasporedu je u sredu, takođe u Staples Centeru.

 

NBA doigravanje, finale Zapadne konferencije:

LA Lejkers – Feniks 128:107