a banuit009Novi poraz Partizana, Banvit slavio u Pioniru

Košarkaši Partizana izgubili su večeras u Beogradu od ekipe turskog Banvita sa 77:61 (19:18, 29:21, 14:11, 15:11), u utakmici 2. kola E grupe Evrokupa.
Meč je odigran u hali Pionir pred 4.500 gledalaca, a sudili su Hristos Hristodulu (Grčka), Sefi Šemeš (Izrael), Semen Ovinov (Rusija).
Partizan: Tepić 4, Murić 12, Marinković 5, Dalo, Milutinov 1, Mačvan 15, Gagić 9, Andrić 13, Milutinović, Bezbradica, Bogdanović, Šalić 2.
Banvit: Erkan 2, Rouland 11, Gečim, Kandan 9, Edge, Dejvis 6, Mehia 13, Veremenko 2, Simons 10, Dragičević 20, Mutaf 4, Ozer.
Košarkaši Partizana pretrpeli su drugi ubedljiv poraz u Evrokupu, peti zaredom u svim takmičenjima, pa će trener Duško Vujošević imati dosta posla da od trenutnog sastava napravi tim koji će zadovoljiti želje navijača.
Utakmica protiv Banvita pokazala je evidentan nedostatak klasičnog plejmejkera u ekipi crno-belih. Smenjivali su se na toj poziciji Dalo i Tepić, ali bez uspeha.
S druge strane, Banvit je opravdao ulogu favorita i pokazao da pobeda protiv Galatasaraja u domaćem šampionatu nije bila slučajnost.
Srpski šampion je na ovom meču bio jači za Milana Mačvana, koji je odmah po povratku pokazao da će biti veliko pojačanje u nastavku sezone.
Dok je imao snage krilni centar je držao crno-bele u igri i individualnim akcijama pronalazio put do protivničkog koša.
Turski tim je dobro počeo meč i iskoristio loš uvodni period domaćina, koji je tokom čitavog meča jurio prednost protivnika.
Crno-beli su najbliži preokretu bili početkom drugog poluvremena, kada su jakom odbranom prišli na 45:48, ali su se gosti serijom 12:0 ponovo odlepili na bezbednu razliku (60:45).
Domaći igrači u tim trenucima kao da nisu postojali na terenu, a koliko su delovali odsutno govori podatak da nisu mogli da pogode ni sa linije slobodnih bacanja.
Narednu utakmicu u Evrokupu košarkaši Partizana odigraće sledeće srede, kada u Jerusalimu gostuju ekipi Hapoela.

Povezana vest:  NBA VESTI – LOK AUT, Igrači odbili 51 posto - sezona izgubljena!?