Posle poraza Crvena zvezda juriša na nove pobede

 

tadija_dragicevic_kos_czvHemofarm je u subotu u Hali Pionir prekinuo zvezdin pobednički niz. Tim Aca Petrovića nije imao ni sreće ni snage da pred 5000 navijača prelomi utakmicu u poslednjoj četvrtini,a Vrščani su se vratili u meč zahvaljujući tehničkoj grešci kapitena Dragićevića, za koju nikome u hali nije bilo jasno zašto je dobijena. Crveno – beli sada moraju da se što pre okrenu novom iskušenju koje sledi u utorak, odnosno francuskom Šoleu.

-Sigurno da ovakav poraz boli, ali to se dešava. Neću da komentarišem tehničku grešku, ko je gledao utakmicu mogao je sve lepo da vidi. Imali smo problem da zaustavimo Pavkovića, on je sam odigrao drugu četvrtinu protiv nas, a Vrščsni su bili koncentrisaniji i imali su jake živce u završnici. Dobro smo parirali u skoku, možda nismo imali onakav procenat šuta kakav se od nas očekuje, ali kada se sve sabere ostaje žal za bodovima – rekao je kapiten Tadija Dragićević.

Povezana vest:  Vujošević se plašio umora i povreda pred Budućnost

Ritam utorak – subota uveliko je krenuo, pa crveno beli svoje misli moraju da fokusiraju na rivala u Evrokupu.

-U Pionir nam dolazi izuzetno nezgodan protivnik. Šole je izgubio u poslednjoj sekundi od Benetona ali je to nadoknadio u Moskvi. Trenutno su jedna od najboljih francuskih ekipa, ali je jasno koliko nam pobeda znači. Trijumfom bi napravili veliki korak ka narednom krugu Evrokupa i to možemo da uradimo uz pune tribine. Imali smo sjajnu podršku protiv Hemofarma pa verujem da će nas navijači u pravoj meri ispratiti i u ovom važnom meču – rekao je na kraju Tadija Dragićević.

Povezana vest:  Basketball Clinic Belgrade - WABC Global Coaching Clinic

Posle meča sa Hemofarmom, crveno beli su prekinuli seriju uspeha. Trener Aco Petrović čestitao je rivalu i konstatovao da su presudile greške njegovih izabranika.

-Znali smo da nam u goste dolazi jedan od najboljih timova NLB lige, sa odličnim napadačkim talentom. Naša taktika se zasnivala da ih svedemo na ispod 80 poena. Na tom polju smo zakazali u drugoj i poslednjoj četvrtini, u tim periodima odbrana nije bila na željenom nivou. Kada smo poveli sa šest razlike u 31. minutu (67:61) imali smo priliku da sa dve bacanja prelomimo meč, ali Hemofarm se brzo vratio. Takođe, Dragićević je dobio tehničku. Ne bih da komentarišem suđenje, moram da pregledam snimak meča. Izgubili smo zbog svojih grešaka, ipak mislim da neke stvari nisu bile korektne. Pavković je odigrao vrhunski, na neverovatnom nivou. Davao je poene i preko ruke, konstantno je pravio višak. Sa njim i Markovićem, Hemofarm ima možda i najbolje plejmejkere u ligi – rekao je Petrović.