dule vujosevic kzn okt 2014 3Vujošević: Nama je svaka sledeća utakmica eliminaciona

Trener košarkaša Partizana Duško Vujošević rekao je danas da je crno-belima svaka utakmica do kraja grupne faze Evrokupa eliminiaciona i da veruje da njegov tim može da pobedi Asesoft.
Partizan se nalazi na poslednjem mestu na tabeli grupe E sa skorom 0-4, dok Asesoft ima učinak 3-1.
-Imali smo težak raspored, vezali smo tri gostovanja na četiri utakmice i bilo je izuzetno teško. Nisam pravio matematiku i ne želim kalkulacije, nama je svaka sledeća utakmica najvažnije i eliminaciona. Mogli smo da pobedimo u Volgogradu i Jerusalimu, ali nismo uspeli. Pritisak opterećuje, ali tako se ekipa čelici – rekao je Vujošević na konferecniji za medije u hali Pionir.
Asesoft je u pripremnom periodu pobedio srpskog šampiona sa 28 poena razlike – 87:59.
-Dolazi nam Asesoft, sa kojim smo igrali u pripremnom periodu i uverili se da imaju kvalitetan tim sa velikim finansijskim mogućnostima. Moraćemo da uložimo veliki napor kako bismo zabeležili pobedu – rekao je Vujošević.
On je izrazio nezadovoljstvo zbog pravila ULEBA oko bodovanja, pošto je Partizan svrstan u četvrti šešir uoči takmičenja.
-To je neprirodan kirterijum ULEB-a i njihova podela bodova gde se isto vrednuju rezultati u Evrokupu i Evroligi – rekao je on.
Trener Partizana dodao je da Milan Mačan nije potpuno spreman, ali će najverovatnije biti u ekipi.
-Mačvan bi trebalo da bude u timu za meč protiv Asesofta, ali neće moći da pruži maksimum. Ima malu rupturu mišića koja je dosta duboka, to nije bol koji ukazuje na opasnost i može preko nje da se igra – rekao je Vujošević i dodao da jedva čeka povratak na teren kapitena Dragana Milosavljevića.
Bek Partizana Mihajlo Andrić istakao je da crno-beli moraju da dobiju ovaj meč ako žele da ostanu konkurentni.
-Očekuje nas dobar protivnik koji ima dosta stranaca. Partizan svaki meč ide na pobedu, prošao je krizan period i nadam se da ćemo zaigrati još bolje – rekao je Andrić.
Utakmica Partizan – Asesoft igra se sutra od 18 sati u hali Pionir.

Povezana vest:  Marjanović: Uplašili smo se pobede