dule vujosevic kzn okt 2014 1

Vujošević optimista uoči predstojećih utakmica

Trener košarkaša Partizana Duško Vujošević izjavio je danas da njegova ekipa sa mnogo optimizma ulazi u predstojeće utakmice i da je samo pobeda protiv Levskog ostavlja u trci za plasman među četiri najbolja tima ligaškog dela takmičenja Jadranske lige. 
-Mi smo na utakmici sa Asesoftom (u Evrokupu) pokazali niz dobrih stvari. Zbog nekih aspekata u našoj igri naredne utakmice gledamo sa mnogo optimizma i sigurno da nas pobeda u meču sa Levskim ostavlja u krugu ekipa koja pretenduju da budu među četiri najbolje na kraju ligaškog dela šampionata – rekao je Vujošević za klupski sajt. 
Košarkaši Partizana sutra od 18 časova u Sofiji igraju protiv Levskog, utakmicu osmog kola Jadranske lige. Crno-beli imaju tri pobede i četiri poraza, a bugarski tim ostvario je jednu pobedu uz šest poraza. 
-Ne treba ih posmatrati iz ugla dosadašnjih igara u prethodnih sedam kola. Oni su pokazali u nekim utakmicama da poseduju dobar individualni kvalitet pretočen u timsku igru. Čeka nas težak posao, s obzirom da ekipa Levskog igra na sasvim drugačiji način na domaćem terenu. Pre svega mnogo angažovanije, čvršće, mnogo agresivnije u odbrani i mnogo hrabrije – rekao je Vujošević. 
Trener srpskog šampiona rekao je da će njegova ekipa posebnu pažnju obratiti na spoljnu liniju Levskog, koji je kvalitetan tim, uglavnom sastavljen od bugarskih reprezentativaca. 
-Sama činjenica da je Levski ove sezone želeo da bude sastavni deo ABA karavana dovoljno ilustruje njihove motive i ambicije. Suočili su se sa nizom problema unutar kluba i nisu na najkvalitetniji način selektirali tim, kada su u pitanju zahtevi samog takmičenja. Ali sasvim su dobar i kvalitetan sastav, koji čine pre svega bugarski reprezentativci – rekao je Vujošević. 

Povezana vest:  KUP KORAĆA 2014, Radnički pobedio OKK Beograd za polufinale sa Zvezdom