robertson_partizanKUP RADIVOJA KORAĆA

Partizan – Radnički Basket 75:57

Košarkaši Partizana plasirali su se u polufinale završnog turnira za Kup Radivoja Koraća pošto su večeras u prvoj četvrtfinalnoj utakmici u Nišu savladali ekipu Radničkog Basket sa 75:57 (24:11, 13:19, 19:10, 19:17).

Sutra igraju Radnički Kragujevac – OKK Beograd i Crvena zvezda – FMP.

Pred oko 4.000 gledalaca u dvorani Čair, sudili su Maričić, Čukalović i Sedlar.

Povezana vest:  Dabović: Velika dominacija; Maljković: Bajka ostvarena

Partizan: Roberts 11, Sinovec, Mekejleb 6, Kecman 7, Milošević 5, Rašić 8, Mitrović 7, Božić 3, Marić 10, Veseli 6, Đekić 7, Vraneš 5.

Radnički Basket: Dokić 6, Živanović 8, Smiljanić 10, Subotić 4, Zočević 6, Vasilić 5, Stojadinović, Vukasović 2, Luković 4, Marković 17, Zarić, Ivelja.

Radnički je borbenom igrom držao rezultatski priključak u prvom poluvremenu, ali je favorizovani Partizan dodao gas u nastavku i već posle treće četvrtine odagnao sumnje da bi moglo doći do neizvesne završnice.

Povezana vest:  Alimpijević: Utakmica protiv Budućnosti važna ali ne i presudna

Trener Partizana Duško Vujošević ocenio je posle meča da je njegov tim igrao „na mahove“, istakavši da se Radnički nije obrukao, dok je Strahinja Milošević pohvalio veliku borbenost rivala, koji je prema njegovim rečima, dosta dugo „držao rezultat“.

Trener Radničkog Boško Đokić naveo je da je ovo bio prvi veliki test za njegovu ekipu i da je zadovoljan igrom koju su pokazali „njegovi dečaci“.

Povezana vest:  NBA VESTI, PLEJ OF, Lejkersi smanjili na 2:1, Filadelfija izjednačila

Najbolji strelac utakmice bio je Marković iz Radničkog sa 17 poena, dok je u pobedničkoj ekipi Roberts upisao 11, a Marić 10 poena.