dejan radonjic kzn arena

Radonjić: Korak bliže snu, ali moramo da ostanemo skromni

Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je danas da su crveno-beli protiv Laborala u Evroligi odigrali najbolji meč ove sezone i došli do pobede (86:66), koja ih približava plasmanu u Top 16 fazu.
-Velika pobeda, veoma sam zadovoljan kvalitetom igre i što smo svih 40 minuta držali visok nivo koncetracije. Posebno nas raduje činjenica da smo odigrali izvanredno protiv kluba koji je godinama u samom vrhu evropske košarke i da smo upisali prvi trijumf na gostovanju. Igrali smo odgovorno u oba pravca, veoma čvrsto u odbrani i pametno u napadu – rekao je Radonjić za sajt „crveno-belih“.
Crvena zvezda se posle prvog dela Evrolige nalazi se na drugom mestu D grupe sa tri pobede i dva poraza.
-Pre početka sezone konstatovali smo da ako verujemo u čuda ona mogu i da se ostvare. Ovom pobedom smo za korak bliži ostvarenju našeg sna. Ipak, moramo da budemo svesni da još ništa nije gotovo i pred nama još pet utakmica. Moramo da ostanemo skromni i ni po koju cenu ne sme da dođe do opuštanja ili euforije – naveo je crnogorski trener.
Radonjića je istakao da ga je zabrinula povreda Stefana Jovića.
-Još nemamo precizne informacije o stanju njegove povrede. Stefan će otići na detaljne lekarske preglede i tek nakon toga ćemo saznati stepen ozbiljnosti povrede i koliko će morati da odsustvuje sa terena – zaključio je Radonjić.
Crvena zvezda ovog vikenda u Jadranskoj ligi dočekuje Krku, a potom sledi Evroliga i gostovanje Galatasaraju u Istanbulu.

Povezana vest:  Poraz Zvezde od Baskonije