covic arena kzn

Čović: Na dobrom smo putu, ali ne sme da bude euforije

 Predsednik košarkaškog kluba Crvena zvezda Nebojša Čović rekao je danas da „crveno-beli“ ne smeju da upadnu u euforiju zbog ubedljive pobede nad Laboralom (86:66) u Vitoriji i odličnog starta u Evroligi.
Zvezda posle prve faze Evrolige zauzima drugo mesto u D grupi Evrolige sa tri pobede i dva poraza, ali Čović naglašsava da plasman u TOP16 fazu nije još obezbedljen i da ima još dosta da se igra.
-Moramo svi da ostanemo sa obe noge čvrsto na zemlji. Pobeda u Vitoriji je važna, ali nije presudna. Pred nama je još mnogo bitnih utakmica, a prva je već u nedelju protiv Krke. Neću prestati da ponavljam koliko su nam navijači i njihova podrška neophodni u ostvarenju naših ciljeva i zato ih pozivam da u što većem broju u nedelju dođu u Pionir. Neka puna dvorana i aplauzi budu nagrada za fantastičan rezultat u Španiji – rekao je Čović za klupski sajt.
Čović je podsetio da je klub pre nekoliko godina bio pred gašenjem, ali da je uz mnogo truda nekoliko sezona kasnije postao veoma konkurentan tim u Evropi.
-Mislim da svakom navijaču imponuje kada vidi na koji način igra i pobeđuje Crvena zvezda. Siguran sam da im sve ovo vraća osmeh na lice i čini posebno zadovoljnim. Posle godina u kojima je klub posrtao, bio praktično pred gašenjem, uz mnogo truda i rada za samo par sezona došli smo u situaciju da evropske velikane, klubove sa znatno većim budžetom kao što je Laboral pobedimo u gostima sa 20 razlike. Sve nas to čini jako ponosnim jer je to potvrda da smo na pravom putu – rekao je Čović.
On je kazao da veliki hendikep za ekipu predstavlja povreda plejmejkera Stefana Jovića, koji će biti van terena mesec dana zbog povrede zgloba.
-Zato će svi saigrači morati da se potrude da nadomeste njegovo odsustvo. Klub će učiniti sve da mu omogući najboji mogući medicinski tretman kako bi se u potpunosti i što pre oporavio – zaključio je Čović.
Crvena zvezda u nedelju od 19 sati u Jadranskoj ligi dočekuje Krku u hali Pionir, a potom sledi Evroliga i gostovanje Galatasaraju u Istanbulu.

Povezana vest:  Klivlend se mučio, brejkovi Milvokija i Jute