marjanovic derbiMarjanović: Bilo je napeto, ali smo izdržali nalete rivala
 
Košarkaš Crvene zvezde Boban Marjanović rekao je da je njegova ekipa uspela da izdrži nalete
Partizana u finišu utakmice u pobedi danas „večitog“ rivala u napetoj utakmici.
-Utakmica je bila napeta, uz mnogo oscilacija. Dobro smo igrali u većem delu, posustali smo u poslednjoj deonici, ali smo uspeli da ostanemo tim i izdržimo nalete rivala – rekao je Marjanović novinarima posle utakmice u hali Pionir.
Zvezda je kao domaćin u hali Pionir pobedila Partizan sa 76:67 i tako nastavila niz od 10 uzastopnih pobeda u Jadranskoj ligi.
Bek crveno-belih Branko Lazić kazao je da je njegova ekipa imala mnogo problema u poslednjoj četvrtini, kada se protivnik vratio posle 22 poena zaostatka.
-Delovalo je da ćemo imati lak posao posle tri četvrtine, ali se Partizan nije predavao. Imali smo mnogo problema, ali smo uspeli da im neutrališemo napade i pobedimo. Opustili smo se pred kraj, dešava se to, ali smo napravili veliku razliku u trećoj deonici zbog čega smomogli lako da privedemo susret kraju – kazao je Lazić.
Jaka Blažič je kazao da mu je drago zbog pobede u prvom ovosezonskom „večitom“ derbiju.
-Drago nam je što smo dobili prvi derbi. Nismo odigrali brilijantnu utakmicu, ali prepoznao se težak ritam. Imamo četiri dana za odmor i da se spremimo za Valensiju. Ima još mnogo stvari koje bi trebalo da se isprave – rekao je Blažič.
Nikola Kalinić je dodao da je njegova ekipa treba odmah da zaboravi pobedu i okrene se utakmici protiv Valensije u Evroligi.
-Ovo je za nas samo jedna utakmica u nizu, koji je odličan u Jadranskoj ligi. Sada imamo Valensiju, moraćemo taj posao da odradimo posao kako treba – kazao je Kalinić.
Zvezda će u petak gostovati Valensiji, u osmom kolu Grupe D Evrolige, a crveno-beli će u tom susretu imati priliku da obezbede plasman u Top16 fazu.
Povezana vest:  Zvezda: Učinili smo sve, ali očekuje nas kazna