radnicki ekipaStevanović: Presudila duža klupa Pro Reka

Trener vaterpolista Radničkog Uroš Stevanović rekao je posle poraza od Pro Reka da je presudila duža klupa kvalitetnog italijanskog tima.
Kragujevčani su večeras u domaćem bazenu izgubili rezultatom 12:5, u prvom kolu A grupe Lige šampiona.
-Bili smo na nekom našem maksimumu do sredine druge cetvrtine, a onda smo primili dva laka gola iz kontre, koji su prelomili utakmicu. U drugom poluvremenu sve je bilo jasno, došao je do izražaja njihov kvalitet i pokazali su da su ono što jesu – glavni kandidati za titulu i, verujem, budući prvaci Evrope. Ovo je bilo daleko od na?eg maksimuma, okrećemo se treninzima i spremamo za naredne izazove – rekao je Stevanović.
Igrač Pro Reka, zvanično najbolji vaterpolista sveta Filip Filipović, naveo je da je njegov tim imao stresan početak duela sa Kragujevčanima.
-Znali smo da ekipa Radničkog igra drugačije u svom bazenu. Pokušao sam da prenesem to iskustvo na nove saigrace, ali verovatno nisam u potpunosti u tome uspeo. Sredinom četvrtine smo visokim ritmom i kontrama otvorili ekipu Radničkog i već tada je bilo poznato pitanje pobednika. Izuzetno mi je drago što smo zadržali ritam i na kraju ubedljivo slavili – kazao je Filipović.
Po završetku utakmice VK Radnički uručio je prigodan poklon bivšem kapitenu Filipu Filipoviću povodom njegovog nedavnog proglašenja za najboljeg igrača sveta u 2014. godini.

Povezana vest:  EP HRVATSKA 2010, Nemci disciplinovan protivnik, Srbija apsolutni favorit