dule vujosevic kzn okt 2014 3

Vujošević: Nemamo vremena da tugujemo, hoću reakciju tima

Trener košarkaša Partizana Duško Vujošević rekao je danas da njegov tim pobedom nad Hapoelom iz Jerusalima u 8. kolu Evrokupa želi da ostane u trci za plasman u narednu fazu.
-Očekuje nas bitna utakmica, a dobro je što nemamo vremena da tugujemo posle poraza, odnosno da se radujemo posle pobeda. Otežavajuća okolnost je povreda Eda Murića, koja je ozbiljnija nego što su bile prve procene i predstoji mu pauza od minimum četiri nedelje. Ostali igrači moraće da reaguju kako bi izborili pobedu – rekao je Vujošević na konferenciji za medije.
On je dodao da bi voleo da crno-beli prođu u drugi krug, iako se zajedno sa Hapoelom nalaze na poslednjem mestu E grupe sa skorom 1-6.
-Voleo bih da prođemo, ali neće biti tragedija ako ne uspemo u tome. Ranijih godina smo jedva čekali da ispadnemo iz Evrolige, kako bismo imali vremena da se posvetimo obavezama u domaćem i regionalnom takmičenju. Radimo da tim posle svakog treninga bude bolji i da svakoga dana sve više napredujemo. Taj napredak nije linearan i nadam se da ćemo, uprkos svim problemima, biti sve bolji – rekao je Vujošević.
Vujošević je rekao da je povratnik Saša Pavlović večeras priljučiti ekipi na treningu, ali da na njega neće moći da računa za duel protiv izraelskog tima.
-Pavlović je značajno pojačanje, ne samo igrački, već i kao znak da smo aktivni i da verujemo u dobre rezultate, ali i da sklapamo tim. Plašim se da to ne bude sporo, iako je ekipa još uvek u igri da izbori zacrtane ciljeve. Navijači su u njemu prepoznali kvalitetnog čoveka, odanog Partizanu, ali Dragan Milosavljević i on nisu spasioci. Ekipa pokazuje napredak i potrebno je da se dolaskom plejmejkera uigra – naveo je Vujošević.
On je kazao da je povratak na teren kapitena Dragana Milosavljevića veliki stimulans za tim, ali da će biti potrebno vreme kako bi se vratio u prepoznatljivu formu.
-Dragan se oporavio, ali je potrebno vreme da bude na nivou pre povrede. Njegovo prisustvo u timu je veliko, nije kapiten samo pro forme, već zbog moralne čistoće i čvrstine koju iz svlačionice prenosi na teren – rekao je strateg crno-belih.
Vujošević je pozvao navijače da fer i korektno navijanje, jer je klub na prethodnom meču protiv Banvita kažnjen sa 30.000 evra zbog nesportskog ponašanja i ubacivanja tvrdih predmeta u teren.
Kapiten Dragan Milosavljević istakao je da ima tremu pred meč protiv Hapoela posle pauze od devet meseci.
-Trema postoji pred svaku utakmicu, a pogotovo posle duge pauze. Biće mi potrebno vreme da se vratim u formu, a ne mogu da procenim koliko. Bitno je da se osećam dobro i da želim da pomognem timu. Očekuje nas dosta teška utakmica, ali moramo da odigramo dobro kako bi se revanširali za poraz u poslednjim trenucima u Jerusalimu – naveo je Milosavljević.
Utakmica 8. kola između Partizana i Hapoela igra se sutra od 18 sati u hali Pionir.

Povezana vest:  NBA VESTI, Poraz Milvokija, pobeda Bruklina nad Oklahomom