kobe bryant la lejkersi

NBA VESTI
Skot: Uradiću šta treba da Brajant ostane

Trener Lejkersa Bajron Skot rekao je da želi da nagovori Kobija Brajanta da nastavi da igra košarku, kao i da je spreman da uradi sve što treba da bi zadržao jednu od najvećih zvezda NBA na terenu.
Lejkersi su počeli sezonu sa za njih katastrofalnim skorom od pet pobeda i 13 poraza, ali je 36-godišnji Brajant bio svetla tačka tima. On je prvi strelac lige trenutno, sa prosekom od 25,8 poena za skoro 36 minuta po meču.
-Jedino što treba da uradim jeste da obratim pažnju na njegovu minutažu i postaram se da ne pretera – rekao je Skot.
Brajant je u utorak u pobedi protiv Detroita igao 33 minuta i posle meča je rekao da je umoran. U noći između srede i četvrtka igrao je 34 minuta u porazu od Vašingtona.
Skot je kazao da Brajant može za treninge sam sebi da određuje raspored.
-Uopšte mi ne treba na treninzima, da budem iskren. Sve što treba da zna, jeste šta mi radimo – rekao je trener Skot, koji je i sam igračka legenda Lejkersa.
Brajant posle ove sezone ima još jednu godinu ugovora, ali je Skot rekao da se nada da će igrač ostati i posle toga.
-Razgovaraćemo o tome. Ima on još mnogo toga da ponudi. Ako sklopite nešto što može da ga uzbudi, onda mislim da imate dobre šanse da ostane da igra još jednu godinu – rekao je Skot.
Njih dvojica se poznaju još od 1996. godine, Brajantove prve kao igrača i Skotove poslednje u Lejkersima.
-I dalje je gladan uspeha. I dalje voli košarku, voli da se takmiči. Voli i dalje da igra protiv ovih mlađih igrača jer je I on nekada bio tako mlad igrač – rekao je Skot.

Povezana vest:  Partizan doveo na probu mladog Đerića i potvrdio dolazak Tomasa