doping

Profesor Taljari: Pantani nije ubijen

Italijanski biciklista Marko Pantani koji je 2004. preminuo od prekomerne doze narkotika, nije nateran da uzme smrtonosnu mešavinu, tvrdi profesor Franko Taljari, povodom optužbi porodice Pantani da je on bio ubijen zbog sukoba sa mafijom.
-Nema konkretnih dokaza da je Pantani nateran da uzme smrtonosnu dozu narkotika – rekao je vodeći italijanski forenzički stručnjak za AFP.
On smatra da je Pantani možda, „slučajno počinio samoubistvo svesno konzumirajući prekomernu mešavinu lekova i kokaina“.
Njegova majka Tonina tvrdi da je njen sin, koji je postao zavisnik od kokaina nedugo pošto je isključen sa Đira D’Italije 1999, zapravo bio žrtva organizovanog kriminala.
Profesor biomedicinskih nauka na Univerzitetu u Ferari Frančesko Marija Avato smatra da je nemoguće tradicionalnim metodama u organizam uneti toliku količinu narkotika, koliko je pronađeno kod nesrećnog Pantanija.
Upavo njegovo svedočenje pokrenulo je lavinu sumnji da se možda, radilo o ubistvu.
Zvanično, Pantani je umro od posledica srčanog udara, zbog prekomernog korisćenja kokaina u hotelu „Le Rose“ u Riminiju u noći 14. februara 2004.

Povezana vest:  Kalaba i Kotur u glavnoj grupi