macvan par mega

ABA LIGA

Partizan bolji od Mege u Pioniru

Košarkaši Partizana pobedili su večeras na svom terenu Megu sa 89:80 (18:14, 25:19, 16:26, 30:21) u 11. kolu Jadranske lige i tako došli do svog šestog trijumfa u takmičenju. Mega sada ima učinak od pet pobeda i šest poraza. 
Crno-bele je do pobede pred oko 4.000 gledalaca u Pioniru predvodio povratnik u Partizan Aleksandar Pavlović sa 26 poena. Sjajnu partiju pružio je i Đorđe Gagić sa 19 poena, dok je Milenko Tepić postigao 12.  Najefikasniji u Megi bio je Andrija Bojić sa 22 poena. Marko Kešelj postigao je 19, a Nenad Miljenović 18 poena.

Povezana vest:  Zvezda bolja od Olimpije, drži korak za Cedevitom

Mega je bolje ušla u meč i povela sa 0:6, a Partizan je tek posle četiri i po minuta igre postigao prve poene. Od tih poena Tepića crno-beli su zaigrali čvršće u odbrani i sigurnije u napadu, pa su na prvi odmor otišli sa prednošću od četiri poena (18:14). 
Partizan je u istom ritmu nastavio i u drugoj deonici, što je izabranicima Duška Vujoševića donelo prvu dvocifrenu prednost u 13. minutu meča (27:16). Košarkaši Mege su uspeli poenima Jokića i Miljenovića da priđu na četiri poena zaostatka četiri minuta pre odlaska na veliki odmor, ali je povratnik u redove Partizana Aleksandar Pavlović ponovo doneo svom timu dvocifrenu prednost. 
U trećoj četvrtini Partizan je održavao prednost od sedam do 11 poena sve do dva minuta pre kraja tog dela igre kada je trener crno-belih zbog prigovora za samo nekoliko sekundi dobio dve tehničke greške. 
Kešelj je bio precizan sa linije za slobodna bacanja, a posle trojke Andrije Bojića i poena Aleksandra Marelje Mega je kompletirala seriju 12:2 stigla i do izjednačenja, 59:59. 
Partizan se nije omeo u poslednjoj deonici i prevođen agresivnim I raspoloženim Pavlovićem je u poslednjoj četvrtini održavao minimalnu prednost, koju je na dva minuta pre kraja uvećao na 10 poena, 83:73 i definitivno prelomio meč. 
U narednom, 13. kolu Jadranske lige Partizan gostuje Zadru, a Mega dočekuje Metalac. 

Povezana vest:  Zvezda pobedila, debitovao Morison