nikola_pekovic_cg

EP LITVANIJA 2011

Reakcije Đetića posle poraza od BiH

 

Posle poraza od Bosne i Hercegovine u drugom kolu Evropskog prvenstva u Litvaniji, u taboru Crne Gore ističu da je loš početak, posle kojeg su morali da stižu prednost protivnika, razlog zbog kojeg nisu uspeli da ostvare drugu pobedu na šampionatu. Đetići su imal prednost na početku poslednje četvrtine, ali je protivnik predvođen Teletovićem došao do pobede.

– U utakmicu nismo ušli na pravi način, rekao bih da smo krenuli mlako na protivnika. Bosna i Hercegovina nametnula je svoj ritam, koji smo stalno stizali. Uspevali smo da uhvatimo priključak, da dođemo do prednosti od četiri-pet poena, ali smo u tim trenucima dozvoljavali protivniku da se vrati sa dve ili tri trojke. Utakmice treba da dobijamo dobom igrom u odbrani, tako što ćemo protivnika svesti na što manji broj poena, pokušali smo to i protiv Bosne i Hercegovine, ali ispustili smo prednost i dozvolili im da nam nanesu poraz – kazao je nakon meča kapiten Nikola Peković.

Povezana vest:  Džikić Očekivali smo težak meč, bitno je da smo nastavili niz

I Goran Jeretin smatra da ekipa nije otvorila utakmicu na pravi način, a iako je uspela da preokrene rezultat, nije imala rešenja za zaustavi Teletovića i Gordića u poslednjoj četvrtini.

– Loše smo otvorili utakmicu i nismo igrali na potrebnom nivou u prve dve četvrtine. U prvom poluvremenu dozvolili smo im da se razigraju i da staknu veliku prednost, koja je u dva navrata iznosila i 13 poena. U trećoj četvrtini potrošili smo dosta energije da se rezultattski vratimo u meč, ali Teletović je u poslednjoj četvrtini pogodio tri vezane trojke, a na to su se nadovezali i poeni drugih igrača, pre svih Gordića. Nismo imali adekvatna rešenja u napadu i mislim da je protivnik zasluženo došao do pobede – kazao je Jeretin.

Povezana vest:  Vidmar pokidao ligamente kolena i završio sezonu