partizan krasni oktobar

Partizan bolji od Krasnog Oktobra za drugi trijumf u grupi

Košarkaši Partizana pobedili su večeras na svom terenu ekipu Krasnog Oktobra sa 84:70 (23:16, 18:26, 25:14,18:14) u 9. kolu Evrokupa. Partizan je do druge pobede vodio kapiten Dragan Milosavljević sa 17 poena, Aleksandar Pavlović dao je 14, dok je kod ruskog tima bolji od ostalih bio Rendi Kalpeper sa 14 poena.
Utakmica je odigrana u hali Pionir pred 2.000 gledalaca, a sudili su Marek Cmikevič (Poljska), Markos Mihaelidis (Švajcarska), Alesandro Martolini (Italija).
Partizan: Pavlović 15, Tepić 8, Marinković 7, Dalo 2, Milutinov 11, Milosavljević 17, Mačvan 10, Gagić 9, Andrić 4, Milutinović, Bezbradica 2, Bogdanović.
Krasni Oktobar: Zamanski, Komisarov 8, Zavorujev 2, Viktor, Trevis 9, Koršakov, Ligins 12, Ponkarašov 9, Kalpejper 14, Likholitov 7, Kazins 6.
U meču bez rezultatskog značaja košarkaši Partizana pružili su dobru, možda i najbolju partiju ove sezone i pobedom se oprostili od navijača u Evrokupu.
Da su izabranici Duška Vujoševića ovako igrali od početka takmičenja, verovatno se plasman u Last 32 fazu takmičenja ne bi dovodio u pitanje. Ovako ostaje žal za propuštenom šansom u meču protiv Hapoela, kao i nekim prethodnim mečevima, koje su crno-beli gubili na jednu loptu.
Srpski tim je zahvaljujući prednosti u visini u potpunosti nadskakao protivnika, na poluvremenu je bilo 25:9 u korist crno-belih, ali je zakazao u šutu za tri poena (0-7). Da su kojim slučajem Andrić i Marinković bili precizniji van linije 6.75 rezultat bi bio drugačiji.
Ovako Vujoševićevi puleni morali su da zaborave na dobru partiju iz prve četvrtine i ispočetka krenu da lome otpor protivnika.
Odlučujuću prednost domaćin je stekao na otvaranju treće četvrtine kada je serijom 13:2 prvi put došao do dvocifrene prednosti (54:44). Važnu ulogu u rezultatskom ?begu? Partizana imao je kapiten Dragan Milosavljević, koji je za kratko vreme pogodio tri vezane trojke.
Utakmici u Beogradu prisustvovalo je oko 20 navijača ekipe iz Volgograda, koji su nosili transparent ?Rusi i Srbi, braća zauvek?, ?Kosovo je Srbija? i zastave dve zemlje.
U poslednjem kolu Evrokupa Partizan sledeće srede gostuje ekipi Asesofta.

Povezana vest:  Radnički do druge pobede u Evrokupu