zvezda krka

Mitrović: Rasterećeni smo, očekujem dobru atmosferu

Kapiten košarkaša Crvene zvezde Luka Mitrović rekao je danas da je njegova ekipa rasterećena otputovala na meč s Olimpijakosom u Evroligi i dodao da u Pireju očekuje veličanstvenu atmosferu. 
-Već smo obezbedili plasman u TOP 16 fazu tako da bez bilo kakvog pritiska idemo u Atinu. Tu činjenicu ćemo maksimalno iskoristiti, jer želimo da uživamo u ovoj utakmici, ali to ne znači da ne želimo pobedu. Naprotiv, naše ambicije su jasne i daćemo svoj maksimum u nameri da zabeležimo još jedan trijumf – rekao je Mitrović, a prenosi klupski sajt. 
On je istakao da je Olimpijakos jedna od najboljih ekipa u Evropi, ali da njegov tim može da napravi iznenađenje. 
-Njihov kvalitet i veliku snagu na delu smo mogli da vidimo u prvom meču u Kombank areni kada su pružili fantastičnu partiju. Da biste pobedili tako moćan tim kao što je Olimpijakos i to na njihovom terenu neophodno je da pružite 150 odsto svojih mogućnosti – rekao je Mitrović. 
-Svih 40 minuta moramo da igramo dobru i vrlo agresivnu odbranu, da u napadu budemo strpljivi i pametni i da pogađamo otvorene šuteve I zicere koje smo promašivali u prvoj utakmici – dodao je on. 
Mitrović je rekao da je u Beogradu, kada su se ove dve ekipe prvi put sastale u grupnoj fazi Evrolige, atmosfera bila veličanstvena i dodao da istu atmosferu očekuje u Pireju. 
-Očekujem da ćemo nečemu sličnom prisustvovati i u dvorani Mira I prijateljstva. Svima su dobro poznati bratski odnosi navijača Olimpjakosa i Crvene zvezde i sigurno nas očekuje još jedan spektakl, a u takvoj atmosferi je milina igrati – kazao je on.
Mitrović je još jednom ponovio da je ponosan na Zvezdu što je izborila plasman u TOP 16 fazu Evrolige i dodao da crveno-beli u toj fazi takmičenja ne žele da budu samo učesnici. 
-Gladni smo pobeda i jedva čekamo da saznamo imena svih protivnika I nastavak takmičenja. Svaka utakmica u TOP 16 fazi će biti velika škola za naš mladi tim i posle svake utakmice ćemo sigurno biti sve bolji i bolji – rekao je Mitrović. 
Utakmica devetog kola Grupe D Evrolige između Olimpijakosa i Crvene zvezde igraće se sutra od 20.45 u dvorani Mira i prijateljstva u Pireju. 

Povezana vest:  Crna Gora startovala pobedom