velimir gasic i ekipa

Gašić: Važna pobeda u očekivano teškom meču

Pomoćni trener košarkaša Partizana Velimir Gašić rekao je da su crno-beli izborili važnu pobedu u očekivano teškoj utakmici protiv Solnoka. Partizan je večeras u Pioniru posle velike borbe slavio protiv mađarskog tima rezultatom 62:55 u meču 14. kola regionalne Jadranske lige.
-Očekivali ovakvu utakmicu, jer smo znali kako Solnok igra u poslednje vreme. Podigli su nivo igre, kako u Jadranskoj ligi, tako i Evrokupu, a mi smo bili opterećeni pošto je svaka utakmica važna zbog plasmana u plej-of. To kao da sputa ekipu – izjavio je Gašić posle meča.
On smatra da je previše lopti završilo u protivničkim rukama.
-Umesto da ranije rešimo meč, izgubili smo mnogo lopti, ali i odigrali dobru odbranu. Solnok je veoma nezgodna ekipa, koja će mnogima zagorčati život. Za nas je ovo izuzetno važna pobeda, da pred nastavak drugog dela lige stvorimo timski duh i zajedništvo – naglasio je Gašić.
Prema njegovim rečima, Aleksandar Pavlović je obnovio povredu skočnog zgloba, a nešto više o ozbiljnosti povrede znaće se sutra.
Trener Solnoka Dragan Aleksić priznao je da su crno-beli izborili zasluženu pobedu.
-Partizan je odigrao momački. Probali smo da im pariramo, ekipa je dala 100 odsto mogućnosti. Nadam se da ćemo ovako igrati i na domaćem terenu – rekao je Aleksić.
Partizan u narednom kolu Jadranske lige gostuje u subotu ekipi Krke, a na klupu se vraća Duško Vujošević, kome je večeras istekla suspenzija od tri utakmice.

Povezana vest:  Košarkašice protiv Koreje za plasman u četvrtfinale OI