dule vujosevic kzn okt 2014 5

Vujošević: Teška situacija, ali izborićemo plej-of

Trener košarkaša Partizana Duško Vujošević rekao je danas da je ubeđen da će crno-beli izboriti plasman u plej-of Jadranske lige, iako se trenutno nalaze na šestoj poziciji.
-Sezona traje, znamo da se ona sastoji iz jedne zime i proleća. Nalazimo se u specifičnoj situaciji, ali bez obzira na to što Pavlović nije prošao pripreme i brojne povrede koje su nas zadesile, moramo da se izborimo za plej-of – rekao je Vujošević novinarima na predstavljanju zvaničnog kalendara za 2015. godine u tržnom centru Ušće.
Vujošević će posle propuštene tri utakmice voditi tim protiv Krke u Novom Mestu pošto mu je istekla suspenzija zbog isključnja na meču protiv Mega Leksa.
-Po kaznama ispada da sam ja najgori čovek u Jadranskoj ligi, a nije baš tako. Zaslužio sam isključenje, ali ne i kaznu od tri meča. Kao klub smo malo u problemu što su neki osetili i žele da iskoriste. Moraću ubuduće da se iskontrolišem i pripremim za stvari koje nisu korektne – rekao je strateg crno-belih.
On je dodao da očekuje lakši drugi deo sezone, pošto ekipa posle eliminacije iz Evriokupa neće imati duga putovanja, već će vreme iskoristiti za treninge.
-Želimo da se revanširamo Krki za poraz u Pioniru, koji nas je stavio u nezavidan položaj na tabeli. Krka ima kvalitet, koji možda nije ekstra, ali je stabilan klub sa sigurnim budžetom. Najvažnija je svaka naredna utakmica i nadam se da ćemo Novu godinu dočekati kompletni – naveo je Vujošević.
Meč će protiv slovenačkog tima definitivno propustiti Aleksandar Pavlović, koji je na meču protiv Solnoka obnovio povredu skočnog zgloba.
-Ima dosta otoka jer je reč o obnovi povrede. Nisam spreman za Krku i mislim da ću maksimalno pauzirati tu jednu utakmicu – rekao je Pavlović.
Pavlović je dodao da se ekipa nalazi u maloj krizi, ali da veruje da će crno-beli imati uspešnu sezonu.
-Biće teško, ali ima još mnogo da se igra. Nadam se da ćemo kompletiranjem tima zaigrati bolje i ispuniti očekivanja navijača. Partizan uvek ima najviše ciljeve i očekujem da i ove godine odbranimo titulu u domaćem prvenstvu, a nećemo se odreći ni regionalnog takmičenja – zaljučio je Pavlović.
Utakmica 15. kola Jadranske lige između Krke i Partizana igra se u subotu od 21 sat u Novom Mestu.

Povezana vest:  NBA VESTI, Pobede LA Lejkersa i Bostona