marjanovic skuspstina

RSS će naredne godine dobiti novog predsednika

Predsednik Rukometnog saveza Srbije Velimir Marjanović predložio je na današnjoj Skupštini da se izabere novi prvi čovek te organizacije. Novi predsednik će biti izabran u periodu od februara do maja, a Marjanović je, kako se navodi u saopštenju, takvu odluku doneo iz „ličnih i rukometnih razloga“. 
-Imali smo uspešnu godinu i period za sobom, pre svega osvojili smo dve medalje i bili smo tri puta domaćini. Možemo da se pohvalimo da smo među četiri evropske zemlje koje imaju medalje u obe konkurencije, pored Srbije tu su i Danska, Španija i Švedska – rekao je Marjanović. 
On je dodao da u 2015. godini predstoji mnogo posla. 
-Imamo još dosta da radimo i u 2015. godini, po pitanju reformi I daljeg napredovanja u sferi obrazovanja i usavršavanja. U narednoj godini fokus će biti na informacionim tehnologijama u rukometu, jer je u savremenom svetu ovo je veoma važno – kazao je on. 
Marjanović je poručio da veruje da će na mesto predsednika doći stručnjak u oblasti rukometa. 
-Na ovu poziciju bi mogla da bude izabrana osoba koja ima veliko iskustvo u ovoj sferi u poslednjih 20 godina, neko od mladih uspešnih i iskusnih rukometaša ili bivši poznati reprezentativac ili reprezentativka – dodaje se u saopštenju. 

Povezana vest:  Kvalifikacioni turniri za OI u rukometu odloženi za jun