milos teodosic srb rus

Teodosić među pet najboljih košarkaša Evrope

Košarkaški reprezentativac Srbije i plejmejker moskovskog CSKA Miloš Teodosić svrstan je među pet najboljih evropskih igrača u 2014. godini, u izboru specijalizovanog portala Eurohoops.
Portal navodi da je Teodosić predvodio Srbiju do neočekivanog finala na prvenstvu sveta u Španiji, gde je igrao izuzetno dobro, i da je pored brojnih talentovanih igrača, bez iskustva, sa 27 godina bio jedan od najstarijih u timu.
Dodaje se da on nije mogao da pomogne ekipi CSKA da ponovo osvoji titulu u Evroligi, ali da tokom prvih meseci ove sezone igra neverovatno pod vođstvom trenera Dimitrisa Itudisa.
Teodosić je na Mundobasketu imao učinak od 13,6 poena, 2,1 skokova i 4,4 asistencije, a u grupnoj fazi Evrollige ove sezone beležio je 10,7 poena, 2,5 skokova i četiri asistencije po utakmici.
Pored srpskog košarkaša, među petoricom najboljih po izboru Eurohoopsa su Francuzi Boris Dijao (San Antonio) i Toni Parker (San Antonio), Slovenac Goran Dragić (Feniks) i Nemac Dirk Novicki (Dalas), tako da je Teodosić jedini koji igra u Evropi.

Povezana vest:  EVROLIGA, Partizan večeras dočekuje Himki