kosarkaskaligasrbije_logo

Metalac osvojio Ligakup Srbije

 

Košarkaši Metalca osvojili su večeras Ligakup Srbije posle pobede u Valjevu nad Radničkim FMP iz Železnika sa 63:56 (16:16, 13:20, 15:11, 19:9). Na taj način Valjevci su potvrdili učešće na finalnom turniru za Kup Radivoja Koraća, koji se u februaru 2013. igra u Kragujevcu, I omogućili da na tom takmičenju učestvuje i Vršac kao petoplasirana ekipa posle prvog dela Košarkaške lige Srbije (KLS).

Povezana vest:  Juniorke Srbije poražene od Španije

Na završnom turniru u Kragujevcu učestvuju i jadranski ligaši Partizan, Crvena zvezda i Radnički KG, kao i Mega, Vojvodina i užička Sloboda iz KLS.

Večerašnja utakmica rezultatski je „prelomljena“ tek u poslednjoj četvrtini u kojoj su Valjevci bili precizniji i manje nervozni od gostiju iz Železnika. Metalac je poveo sa 12:2, Radnički FMP je stigao na 14:14 i vodio sve do rezultata 51:51.

Povezana vest:  Borac dobio sponzora i prezime

Najefikasniji su bili bek Bojan Bakić sa 21 i krilo Vladimir Mijović sa 10 poena u Metalcu, odnosno centar Maksim Šturanović sa 12 i plej Dejan Đokić sa 10 poena kod Radničkog FMP. Oni su bili jedini sa dvocifrenim košgeterskim učinkom u svojim ekipama.  Medalje učesnicima finalne utakmice i pehar KŠ predao je potpredsednik KSS Dejan Tomašević.

Povezana vest:  Jadranska liga dobila novu upravu i preuzela kompletnu kontrolu