ABA liga horiz col

Levski nije otputovao u Podgoricu, Budućnost dobija 20:0

Košarkaši Levskog zbog finansijskih problema nisu otputovali na utakmicu 17. kola ABA lige protiv Budućnosti i taj duel biće registrovan službenim rezultatanim 20:0 u korist Podgoričana.
Bugari su zbog problema sa dvoranom koji su ekipu ostavili bez treninga, kao i činjenice da je nekoliko igrača u kratkom vremenskom periodu napustilo klub usled finansijskih problema od rukovodstva ABA lige tražili odlaganje, ali to prema propozicijama nije bilo moguće.
Naime, rukovodstvo ABA lige je već jednom izašlo u susret Levskom i prolongiralo meč 16. kola protiv Zadra. Prema propozicijama predvidjeno je da se meč registruje službenim rezultatom 20:0 u korist Budućnosti, a da Levski bude kažnjen oduzimanjem boda.
Naravno, ova odluka postaće formalna tek kada se u predvidjenom terminu utakmice, subota od 19 časova, konstatuje da gostujuća ekipa nije došla. Ukoliko se sličan ispad ponovi Levskom prete i ozbiljnije sankcije.
-Veoma nam je žao zbog činjenice da nismo mogli da otputujemo u Podgoricu. Istovremeno, potpuno razumemo i poštujemo odluku ABA lige. Uvereni smo da ćemo do 17. januara i meča protiv Solnoka rešiti sve probleme i nastaviti sezonu od koje smo imali znatno veća očekivanja. Nažalost, našli smo se u delikatnoj situaciji kao i većina klubova u regionu, ali sigurno da ćemo veoma brzo stati na noge i nastaviti normalno da funkcionišemo. Već smo blizu dogovora sa novim igračima kako bismo protiv Solnoka nastavili tamo gde smo stali – izjavio je predsednik Levskog Leonid Gajdadjijev.
Levski trenutno zauzima poslednje mesto u ABA ligi sa skorom 1-14.

Povezana vest:  Dženkins: Nedostajaće Nelson, ali takav je posao