dule vujosevic kzn okt 2014 5

Vujošević: Nemam političkih protivnika, samo sportske

Trener košarkaša Partizana Duško Vujošević rekao je danas da se ekipa nalazi u usponu forme, da je situacija znatno bolja nego pre par nedelja, ali da će sve biti jasnije posle utakmice protiv Olimpije.
-Olimpija je direktan konkurent za plasman među četiti. Poslednji meč protiv Zvezde govori o kvalitetu tima i sigurno dolaze u Beograd da traže priliku. Podigli smo formu i poboljšali igru, ali imali smo određenih zdravstvenih problema ove nedelje, Pavlović uopšte nije trenirao, Mačvan je odradio jedan trening, Tepić će biti u sastavu, ali još nije spreman, dok se posle Olimpije u tim vraća Murić – izjavio je Vujošević na konferenciji za medije u dvorani Pionir.
Vujošević je potvrdio da je bilo kontakata sa menadžerom američkog plejkera Dorona Perkinsa, kao i da će Vanja Marinković koji je postao punoletan uskoro potpisati profesionalni ugovor.
Trener crno-belih demantovao je spekulacije da je centar Minesote Nikola Peković donirao klubu 100.000 dolara za dolazak plejmejkera.
-Radi se o pokušaju da se pokaže kako Partizan i nije baš u takvim problemima. Scenario je da klub uđe u stečaj, a ja kao glavni krivac budem smenjen. Političkih protivnika nemam, već samo sportskih „neprijatelja“, koji su na važnim političkim funkcijama i koriste to da budu u funkciji svojih navijačkih strasti prema drugom klubu. Naša finansijska situacija je identična u odnosu na početak sezone, NIS je naš veliki sponzor, ali novac koji dobijamo služi za izmirenje poreza, a drugih velikih sponzora nemamo – istakao je Vujošević.
Kapiten crno-belih Dragan Milosavljević rekao je da očekuje težku utakmicu protiv direktnog konkurenta za plej-of.
-U LJubljani smo ubedljivo poraženi, bila je to jedna od naših najslabijih utakmica ove sezone. Trebalo bi da igramo kao protiv Cedevite, maksimalno borbeno i sa istim pristupom, bez obzitra na snagu rivala – poručio je Milosavljević.
Utakmica 17. kola ABA lige između Partizana i Olimpije igra se sutra od 21 sat u Pioniru.

Povezana vest:  Olimpijakos angažovao Nesterovića