covic arena kzn

Čović: Da dođe Ataman i da organizujemo utakmicu

Prvi čovek Crvene zvezde Nebojša Čović rekao je danas da će tražiti od Vlade da na utakmicu sa Galatasarajem dođe trener Ergin Ataman, kao i klub želi da preuzme potpunu odgovornost za organizaciju tog evroligaškog meča.
-Zatražio sam prijem kod premijera Aleksandra Vučića da bismo zajednički prevazišli ovu situaciju… Zvezda će uputiti molbu da država odobri dolazak treneru Atamanu… Želimo da preuzmemo potpunu odgovornost i da se izdignemo iznad situacije, ali i da izbegnemo komplikacije Evrolige – rekao je Čović u snimku objavljenom na sajtu kluba.
Pre novembarskog duela ova dva tima u Istanbulu u neredima ispred hale ubijen je navijač Crvene zvezde Marko Ivković. Ataman je odmah posle meča nazvao pristalice crveno-belih „teroristima – nakon čega je Vučić rekao da trener više neće moći da uđe u Srbiju.
Ataman se u narednim danima nekoliko puta izvinio, a izvinjenje je uputio na adresu kluba i tu je rekao da nije znao da je bilo ko ubijen kada je to govorio.
-Evroliga nam je poslala dopis da neće biti dozvoljen dolazak gostujućim navijačima, i u Beogradu i u Istanbulu. Želimo da organizujemo utakmicu u Areni, pred publikom, koju nam niko nije ograničio, ali odsustvo trenera bi moglo da dovede do zahteva da se utakmica igra van Srbije – rekao je Čović.
Prvi čovek Zvezde ocenio je da bi najbolje bilo da se Ataman u Beogradu ponovo izvini.
-Sam Ataman se nekoliko puta izvinjavao. Najbolje bi bilo da dođe I da se direktno obrati našoj javnosti i našim medijima, da se izvini srpskom narodu i Crvenoj zvezdi. On to jeste uradio nekoliko puta, ali kada bi to uradio ovde, to bi pokazalo stepen njegove iskrenosti – rekao je Čović.
On je kazao i da Zvezda „ne želi da se sakriva iza bilo koga“. Čović je kazao da prati proces osumnjičenog za ubistvo Ivkovića, kao i da je zadovoljan reakcijom turske države i postupkom.
-Proces počinje 16. januara. Turska je dosta efikasno odradila poslove. Imali smo priliku da vidimo prijavu. Ona je dosta precizno I jasno napisana… Prema našim informacijama, dva načelnika policije, koji su odgovorni za prostor ispred arene, smenjeni su se obrazloženjem da nisu dobro radili – rekao je Čović.
Utakmica sa Galatasarajem igra se u petak, 16. januara, a Čović je kazao da je saznao da će klub doći i otići istog dana čarter letom.
-Ne mislimo da sport treba da bude argument koji razdvaja države. Smatramo da će naš predlog biti prihvaćen… Galatasaraju garantujemo potpunu bezbednost. Biće mnogo bezbedniiji nego mi tamo što smo bili. Očekujemo i da će doći njihov predsednik i da zajednički uradimo posao kojim se bavimo, a to je da se odigra kvalitetna utakmica – rekao je Čović.

Povezana vest:  Radujko: Demantovao Ivkovićeve navode o sponzorstvu