dragan djilas kss kzn

Đilas spreman za još jedan mandat na čelu KS S

Predsednik košarkaškog saveza Srbije Dragan Đilas izrazio je danas spremnost da nastavi da obavlja tu funkciju i u sledećem mandatu, ocenivši da se tim koji je na čelu saveza potvrdio rezultatima. Trenutno se u regionalnim savezima KSS biraju delegati za skupštinu koja će se održati 21. februara u Nišu. Da bi neko bio kandidovan za predsednika, potrebno je da ga predloži sedam delegata. 
-Mislim da je tim uradio dobar posao i da bi trebalo da u istom ili sledećem sastavu nastavimo da radimo i u sledećem mandatu, ali videćemo šta će se desiti u narednih tridesetak dana…Ali ako nastavimo da radimo ovako ili slično, mislim da možemo da dostignemo svoje ambicije – rekao je Đilas novinarima u Beogradu. 
KS S je danas uručio srebrne medalje svima onima koji je nisu dobili u septembru posle Svetskog prvenstva. Osim ostatka stručnog štaba, medalje su dobili i predstavnici države, sponzora i Olimpijskog komiteta Srbije. 
Prvo sledeće takmičenje KS S je Kup Radivoja Koraća, koji počinje 19. februara u Nišu. Đilas je kazao da očekuje „sjajan“ turnir u kome će „svi zajedno uživati“. On je posle novinarskog pitanja o važnosti kupa rekao da savez namerava još da radi na tom takmičenju. 
-Malo smo se svi pretvorili u to da verujemo da nešto nema smisla ako nam ništa ne donosi. Ovo je takmičenje koje traje godinama i treba omogućiti klubovima iz manjih sredina da igraju sa velikima. Probaćemo sledećih godina da pronađemo termine da bi što vise naših najvećih klubova moglo da učestvuje i da se tako popularizuje košarka u Srbiji – rekao je Đilas. 
-Nije mala stvar osvojiti Kup Srbije ili prvenstvo Srbije. Mislim da bi svaki klub dao mnogo toga da bude osvajač jednog od tih trofeja – dodao je on. 
Na kupu su se ranijih godina dešavali incidenti, a sve je kulminiralno u Kragujevcu 2013. godine, kada je finale prekinuto zbog sukoba navijača. 
-Svi znaju da hala u Kragujevcu ne pruža najbolje uslove za bezbednost. Niš ima potpuno novu dvoranu, a i on je, kao I Kragujevac, grad košarke i ima jak klub koji će učestvovati. Mislim da smo u poslednjih oko godinu dana ušli u period smanjenih tenzija, što je krenulo od naša dva najveća kluba, pa se sada širi. Raduje me da vidim drugačiji način komunikacije – rekao je Đilas. 

Povezana vest:  EVROLIGA, CSKA nemilosrdan protiv Olimpijakosa