kss nagrade 2015

Uručene medalje članovima stručnog štaba reprezentacije

Članovima stručnog štaba košarkaške reprezentacije Srbije, onima koji nisu dobili odličja u septembru na Svetskom prvenstvu, danas su u Beogradu uručene originalne srebrne medalje. Medalje, koje je isporučila Svetska košarkaška federacija (FIBA), uručene su pomoćnim trenerima Milanu Miniću, Miroslavu Nikoliću I Jovici Antoniću. 
Odličja su na novogodišnjem koktelu u Košarkaškom savezu Srbije dobili i predstavnici sponzora, predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Vlade Divac, dok je u ime premijera Aleksandra Vučića medalju primio ministar omladine i sporta Vanja Udovičić. 
Predsednik Košarkaškog saveza Srbije Dragan Đilas rekao je da je 2014. godina bila sjajna i da se nada da će i 2015. biti uspešna. 
-Cilj je Evropsko prvenstvo i za muškarce i za žene. Srbija svuda ide da pobeđuje, nigde ne ide da bude samo učesnik – rekao je Đilas. 
Selektor Aleksandar Đorđević je naiskrenije zahvalio ljudima koji su danas dobili medalje. 
-Bez njih je nemoguć uspeh jednog tima. Bili su dodatna vrednost I nadam se da će ove godine doći sa još većim entuzijazmom da radimo – kazao je Đorđević. 
Košarkaška reprezentacija Srbije je na Svetskom prvenstvu u Španiji, odražanom u septembru prošle godine, osvojila srebrnu medalju. 

Povezana vest:  EVROLIGA, Pobeda Bešiktaša u utakmici bez rezultatskog značaja