jagoda arena

Zvezda: Nema mesta nasilju u košarci, bez vređanja rivala

Košarkaški klub Crvena zvezda pridružio se inicijativi Evrolige da se meč protiv Galatasaraja iskoristi kako bi se poslala snažna poruka da nasilju nema mesta u košarci.
Kako je saopštio klub na zvaničnom sajtu, duel protiv Galatasaraja u trećem kolu Top16 faze Evrolige biće još jedna prilika da se prisetimo tragično nastradalog navijača Crvene zvezde Marka Ivkovića, ali i da želi da pošalje snažnu i zajedničku poruku da se takav tragičan događaj više nikad ne ponovi.
-Sport mora da zbližava i usrećuje ljude i košarka je mesto za uživanje koje nudi da se iskaže strast prema voljenom timu. Ipak, sva ta ljubav trebalo bi da se iskazuje uz maksimalno poštovanje protivničkog tima i njegovih igrača i navijača. Rivalitet bi morao da ostane samo na terenu, dok bi navijači trebalo da podržavaju klub na način da ne vređaju ili ponižavaju igrače ili navijače protivnika – navedeno je na klupskom sajtu.
Crveno-beli navode da klub osuđuje svaki vid nasilja, bilo da se radi o fizičkom ili verbalnom i protiv toga će se odlučno boriti kako bi se zauvek iskorenilo iz košarkaških dvorana.
Crvena zvezda je ponovo apelovala na navijače da navijaju fer i sportski, bez ubacivanja bilo kakvih predmeta na teren, upotrebe lasera i pirotehničkih sredstava i bez uzvikivanja bilo kakvih uvredljivih parola na verskoj ili nacionalnoj osnovi.
Utakmica između Crvene zvezde i Galatasaraja igra se u petak od 21 sat u KOMBANK areni.

Povezana vest:  Denver izjednačio protiv Sparsa, Jokić blizu tripl-dabla