zvezda galatasaraj-jan 2015 1Crvena zvezda poražena u Areni od Galatasaraja

 

Košarkaši Crvene zvezde izgubili su večeras u Beogradu od Galatasaraja sa 65:74 (19:21, 16:12, 12:18, 18:23), u utakmici trećeg kola Grupe E u Top 16 fazi Evrolige I pretrpeli i treći poraz.

Najefikasniji u ekipi Zvezde bio je Boban Marjanović sa 18 poena i sedam skokova, a Markus Vilijams dodao je 12 poena i četiri asistencije. Nikola Kalinić dodao je devet poena i pet skokova, a Majk Cirbes devet poena i sedam skokova.

Vladimir Micov bio je najefikasniji u pobedničkom timu sa 12 poena, Karlos Arojo i Martinas Pocijus dodali su po 11 poena, a Džastin Karter 10 poena. Zoran Erceg ubacio je četiri poena i imao je četiri skoka, a četiri poena i sedam skokova dodao je Aleks Marić.

Povezana vest:  Zvezda ubedljiva protiv Solnoka

Zvezda je u tri kola pretrpela sva tri poraza, dok je Galatasaraj ostvario skor od dve pobede i jednog poraza.

Utakmica u Beogradskoj areni odigrana je pred skoro 18.000 gledalaca. Navijači Zvezde napravili su koreografiju u čast navijaču Marku Ivkoviću, koji je ubijen u tuči sa navijačima Galatasaraja u Istanbulu 21. novembra. Na tribinama se našao i jedan guslar, čija se muzika čula preko razglasa u Areni, a na parket je bačeno sirovo svinjsko meso.

Navijači su velikim zvižducima dočekali tursku ekipu, posebno trenera Ergina Atamana, koji je posle incidenata u Istanbulu navijače beogradskog kluba nazvao „teroristima“. On se nakon toga u više navrata izvinio zbog te izjave.

Povezana vest:  Ristović: Ovo je novi skandal čelnika Jadranske lige

Ataman izašao je na teren Beogradske arene uz pratnju dvojice pripadnika ličnog obezbeđenja, a na njega je bačeno nekoliko upaljača i ostalih predmeta. On je veći deo utakmice proveo sedeći na klupi.

Utakmica između Zvezde i Galatasaraja proglašena je visokorizičnom, a u hali je prisutan netipično veliki broj policije, žandarmerije u opremi i civilu i redara. Meč su zajedno iz lože gledali predsednici dva kluba Nebojša Čović i Dujgun Jarsuvat.

Utakmica je bila neizvesna od početka, a ekipe su se smenjivale u vođstvu tokom prvog poluvremena.

Galatasaraj je u finišu prvog poluvremena imao tada maksimalnih pet poena prednosti, ali je Zvezda serijom 7:0 preokrenula i „trojkom“ Vilijamsa na odmor otišla sa plus dva.

Povezana vest:  Stepandić i dalje trener Metalca

Turski tim je bio bolji u trećoj deonici, u kojoj je imao i šest razlike, ali je pre svih bio raspoložen Marjanović i domaća ekipa nije dozvolila da protivnik napravi značajniju prednost.

Zvezda je u poslednju četvrtinu počela sa četiri poena zaostatka, a domaći igrači nisu bili šuterski raspoloženi, pa je Galatasaraj povećavao prednost, koja je u jednom trenutku iznosila 11 poena.

U sledećem kolu, u petak, Zvezda će igrati na gostujućem terenu protiv Barselone, a Galatasaraj na svom terenu protiv Albe.

 

PHOTO: Antonio Ahel/ATAIMAGES