micov i jaka blazicMicov: Ekipa je bila malo uplašena,ali bilo je dobro u Areni
 
Košarkaš Galatasaraja Vladimir Micov rekao je da je njegova ekipa bila pomalo uplašena zbog dolaska u Beograd na duel sa Crvenom zvezdom, ali da je atmosfera večeras bila dobra i da se nada da će tako biti i u Istanbulu.
-Utakmica je odigrana u dobroj atmosferi, nije bilo incidenata, što je najvažnije. Osećali smo pritisak pred dolazak u Beograd, bilo je teško pratiti situaciju kroz medije, ekipa je bila pomalo uplašena, ali ja, (Zoran) Erceg i Aleks (Marić) smo im rekli da mogu da budu opušteni, da nema šta da se dogodi – rekao je Micov novinarima posle utakmice.
Galatasaraj je večeras u Beogradskoj areni pobedio Crvenu zvezdu sa 74:65, u utakmici trećeg kola Grupe E Top 16 faze Evrolige. Utakmica je odigrana pod velikim obezbeđenjem zbog napete atmosfere između dva kluba posle ubistva navijača Zvezde uoči utakmice u Istanbulu 21. novembra.
Micov je rekao da je Galatasaraj večeras u Areni odigrao najbolju utakmicu u sezoni.
-Ovo je bila otvorena utakmica, zaustavili smo Zvezdin skok i kontru, što je njihovo najjače oružje, a na kraju smo uspeli da iskoristimo njihov pad u igri i zasluženo smo došli do pobede. To je bila naša najbolja utakmica do sada. Dobro smo pratili instrukcije trenera – rekao je on i dodao da ne zamera navijačima što su ga vređali sa tribina.
Micov veruje da će i u Istanbulu biti dobra organizacija utakmica.
-Najbitnije je da se ne ponove scene iz Istanbula kada je Zvezda prvi put gostovala – rekao je on i dodao da se ambicije kluba nisu promenile, da je cilj i dalje plasman na „fajnal for“, ali da se „pola ekipe promenilo“.
-Idemo korak po korak, ovo je veliki uspeh, pobedili smo Crvenu zvezdu u Beogradu – rekao je Micov.
Košarkaš Galatasaraja Aleks Marić rekao je da je njegova ekipa ostvarila važnu pobedu i da mu je drago što nije bilo incidentata u Kombank areni.
-Drago mi je što su navijači bili korektni i što su podržavali svoju ekipu. Svi znaju da nemile scene u Istanbulu nisu bile do nas igrača, to svi znaju. Mi smo profesionalci i moramo tako da se ponašamo – rekao je on.
Na pitanje kako je savetovao saigrače da igraju, pošto je za Partizan već igrao protiv Zvezde, Marić je rekao da im je samo rekao da budu koncentrisani i opušteni.
-Ovo smo dobili na iskustvo i drago mi je što smo napravili iskorak ka ostvarenju naših ciljeva – rekao je Marić.
Košarkaš Galatasaraja Zoran Erceg rekao je da je Zvezda i pored sva tri poraza ostala u trci za četvrto mesto.
-U padu su forme, ali imaju 12 dobrih igrača u rotaciji i mislim da će izaći iz ove situacije. Ima još mnogo utakmica, nemaju teške protivnike, kako su oni doživeli pad, tako može i neko drugi. Imaju  realne šanse da se plasiraju među osam najboljih, mnogo ekipa se bori za to – rekao je Erceg.
-Uvek je velika borba u ovoj fazi Evrolige. Lepo je izaći pred punu Arenu. Ovo je značajna i teška pobeda, spustili smo ih na 59 poena na domaćem terenu, što je mnogo teško – dodao je on.
Erceg je izrazio uverenje da ni u Istanbulu neće biti incidenata I osvrnuo se na uvrede navijača Zvezde.
-Osećaju gnev, možda sam im upao u oko onom ‘trojkom’ u Istanbulu. Ja sam košarkaš, ja samo radim svoj posao – rekao je Erceg.
 
PHOTO: Antonio Ahel/ATAIMAGES
Povezana vest:  Filadelfija eliminisala Čikago Bulse