zvezda galatasaraj 2015Zvezdini igrači razočarani porazom

Kapiten košarkaša Crvene zvezde Luka Mitrović ocenio je da je njegov tim slabije igrao u napadu večeras protiv Galatasaraja i rekao da tim nije u padu forme.
-Energija i odbrana nisu bili toliko loši koliko je škripalo u napadu. Prvo poluvreme je bilo dosta dobro u odbrani, postigli smo neke lake poene iz kontre. U drugom poluvremenu su nas skupili u reket, pustili su nam šut, a mi smo promašivali neke otvorene šuteve – rekao je Mitrović novinarima.
Zvezda je večeras u Beogradu izgubila od Galatasaraja 65:74 i tako pretrpela treći uzastopni poraz u Top 16 fazi Evrolige. Arena je bila prepuna, a meč se igrao pod visokom tenzijom.
-Pokušavamo koliko god možemo da se izdvojimo od toga, da probamo mi da vodimo utakmicu i da vodimo navijače, a ne da mi izgorimo u njihovoj odličnoj atmosferi. To je nešto na čemu treba da učimo – rekao je Mitrović.
On je novinarima odgovorio da se ne slaže da je tim u padu forme.
-Ne bih se složio. Ako su porazi od Makabija i Real Madrida pad forme, onda smo u padu forme – rekao je Mitrović.
Zvezdu u ponedeljak čeka utakmica sa Zadrom u 18. kolu Jadranske lige.
-Jadranska liga jeste naš prioritet ove sezone. Pokazalo se da smo možda malo i poleteli posle prve faze i da smo možda sebi zadali nerealne ciljeve. Treba da nastavimo sa pobedama u Jadranskoj ligi, jer nam je to primarni cilj“, rekao je Mitrović.
Nikola Kalinić je ocenio da je tim igrao slabo, ali i da ne zna zašto je to bilo tako.
-Težak poraz, loša utakmica. Loše smo odigrali sve osim druge četvrtine. Sve ostalo je bilo mekano i nije ličilo na to kako treba da igramo. Ovo je lekcija za sve nas i nadam se da ćemo da izvučemo pouke i da ćemo pokazati da nismo slučajno kao drugi ušli u Top 16. Treba nam malo vremena da razmislimo o svemu, napravimo neke promene, još bolje treniramo, popravimo formu i počnemo da igramo – rekao je Kalinić.
-Ne znamo zapto smo slabo igrali. Zaista ne znam šta da kažem. Ima nešto i do objektivnih razloga. Možda je i umor zbog teškog rasporeda razlog, ali to ne sme da bude razlog. Ne znam zašto smo tako igrali. Možda smo i zato izgubili, jer nismo znali zašto smo takvi – rekao je Kalinić.
On je kazao da je tim bio dobro psihološki pripremljen pre meča, ali je istakao da nije zadovoljan.
-Razočaran sam, ne volim da gubim, pogotovo ne tri puta uzastopno. Teško je, ali šta sad. Treba da učimo iz poraza i da nastavimo dalje. Ovo jeste Evroliga, ali ne treba da tražimo izgovor u tome, u atmosferi, rasporedu…Treba da se skupimo i da igramo još bolje. Nema neke preterane priče i filozofije – rekao je Kalinić.
Markus Vilijams je priznao da je Galatasaraj bio bolji.
-Bili su bolji večeras, pogađali su važne šuteve, nalazili su prave igrače u pravo vreme. Bili su bolji. Sezona je dugačka, ovo je trenutak u sezoni kada treba da treniraš, da se posvetiš treninzima i da popravljaš šta treba. Teško je izgubiti od bilo koga – rekao je Vilijams.
On je kazao da napeta atmosfera jeste uticala na ekipu.
-Pa, jeste uticalo na nas. Naravno. Moglo se osetiti i po navijačima. Došli smo da probamo da pobedimo i da blokiramo sve spolja, ali je bilo jasno šta se dešava – rekao je Vilijams.

Povezana vest:  Karte za utakmicu sa Partizanom najskuplje do sada u Makedoniji u ABA ligi