DUSAN_KECMAN_DRIBLINGSUPERLIGA SRBIJE

Partizan pobedio u Kragujevcu

 

U devetom kolu Super-lige za košarkaše Partizan je na gostovanju u Kragujevcu pobedio ekipu domaćeg Radničkog sa 75:72 (20:19, 22:20, 17:16, 16:17) i zadržao se na vodećoj poziciji.

Utakmica je odigrana u dvorani „Jezero“ pred oko 4.500 gledalaca, a sudili su Belošević, Vojinović i Nešković.

Radnički: Čakarević 5, Kotiševski 3, Milosavljević 5, Urazmanov, Mijatović, Rakić, Aleksić 16, Pantić 11, Kruščić, Vuksanović 12, Brkić 12, Kljajević 8.

Povezana vest:  Radnički ubedljiv protiv Metalca u Kragujevcu

Partizan: Roberts 1, Sinovec, Mekaleb 8, Kecman 25, Milošević, Lešić, Mitrović 3, Božić 6, Marić 5, Veseli 19, Đekić 5, Vraneš 3.

U veoma zanimljivoj i do kraja neizvesnoj utakmici Partizan je uspeo da četvrti put u ovoj sezoni pobedi Kragujevčane, koji zaslužuju sve čestitike za prikazanu igru. Radnički je od početka do kraja parirao šampionu Srbije u svim elementima igre, pa čak i u skoku, gde su „crno-beli“ dominirali i u Evroligi, a na kraju mu je nedostala malo iskustva da priredi veliko iznenađenje.

Povezana vest:  Vujošević: Neki igrači su se uspaničili

Domaćini su četiri minuta pre kraja vodili 63:60, ali je tada Partizan zaigrao u odbrani maksimalno agresivno i serijom 10:3 stigao do vođstva od 70:66, koje je uspeo da sačuva. Radnički je pola minuta pre kraja stigao do minus jedan (72:71), a deset sekundi kasnije imao je šansu i da povede, ali je Vladan Vuksanović promašio šut za tri poena.

Povezana vest:  NLB LIGA, Partizan pobedio Igokeu, Zvezda izgubila od Širokog

Partizan je taj poklon umeo da iskoristi i najbolji igrač utakmce Dušan Kecman je iz kontre obezbedio „crno-belima“ sedmu pobedu u Super-ligi.

Uprkos ovom porazu, Radnički ima veoma dobre izglede da izbori plasman u plej of i obezbedi učešće u regionalnoj NLB ligi naredne sezone. U narednom kolu Kragujevčani će gostovati u Pančevu, dok će Partizan u derbiju kola u „Pioniru“ igrati protiv Hemofarma.