dule vujosevic kzn okt 2014 1

Vujošević: Morali smo maksimalno u drugom poluvremenu

Trener Partizana Duško Vujošević rekao je da su njegovi košarkaši morali da odigraju maksimalno u drugom poluvremenu da bi danas pobedili Levski u 21. Kolu Jadranske lige. 
-Levski je u nekoj specifičnoj situaciji i doživeli su dosta promena u odnosu na onaj sastav od pre početka takmičenja. Ali, bez obzira na probleme, ovi koji su ostali bore se na pravi način, pokazuju karakter i nisu došli sami da se dobiju. Morali smo u drugom poluvremenu da odigramo maksimalno i da tako prelomimo utakmicu – rekao je Vujošević novinarima posle utakmice. 
Partizan je pobedio Levski sa 94:66 i tako došao do osme uzastopne pobede, 14. ukupno u regionalnom takmičenju. Mediji su prenosili da postoji mogućnost da se u Partizan vrati centar Aleks Marić, što je Vujošević potvrdio. 
-Nije isključeno da se vrati. Postoji mogućnost, ali to znači da bi on morao da pristane na našu finansijsku situaciju, ovakvu kakva jeste, a ona je veoma teška. Ako on na to pristane, može da se desi. Postoji kontakt – kazao je Vujošević.
Trener crno-belih je posle pitanja novinara kazao da nije nemoguće da tim dođe do trećeg mesta na kraju sezone, ali da je još rano govoriti o tome. Večeras je svoje prve poene u Jadranskoj ligi postigao Janis Kuzeloglu i tako podigao publiku na noge. 
-Svaki igrač ima svoje mesto koje zaslužuje. Na njegovo zalaganje na treningu nemam nikakve zamerke, ali on ovakav u ovakvom timu ne treba očekivati neko preveliko mesto ove sezone – odgovorio je Vujošević na pitanje novinara. 
Vujošević je ponovo pričao o teškim finansijama i nedostatku sponzora zbog političke volje. Sportski direktor Partizana Dragan Todorić imao je danas saobraćajnu nesreću, a na utakmici se pojavio sa medicinskom kragnom. Upitan za njegovo zdravstveno stanje, Vujošević je šaljivo rekao: „Nisu tačne glasine da sam ga ja davio“. 

Povezana vest:  NBA VESTI, Poraz Klivlenda, slavlje Finiksa i Majamija