velimir stjepanovic (5)

Stjepanović održao javni čas u Košutnjaku

Najbolji srpski plivač, dvostruki prvak Evrope Velimir Stjepanović, održao je večeras javni čas na olimpijskom bazenu Zavoda za sport i medicinu sporta u beogradskom Košutnjaku.
Stjepanović je preneo iskustva mladim plivačima iz kluba „Plavi talas“ i učio ih osnovama tehnike plivanja.
-Sjajno je što sam došao ovde da radim sa decom, pogotovo što nisam često u Beogradu. Želim da podignemo nove generacije plivačkih nada u Srbiji, video sam na njima da imaju veliku želju za ovim sportom – izjavio je Stjepanović na bazenu u Košutnjaku.
Kako je istakao, ima velika očekivanja na predstojećem prvenstvu sveta u Kazanju, od 24. jula do 9.avgusta, ali da mu je glavni cilj dobar plasman na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru.
-Protekla godina dobro je prošla, ali za pet meseci moram da budem spreman i motivisan za Kazanj. Ipak, Rio mi je najbitniji i sve što uradim pre njega veliki je bonus – kazao je Stjepanović.
Srpski plivač večeras je obavio i lekarske preglede u Zavodu za sport i medicinu sporta posto ga naredne nedelje očekuje miting u Južnoj Africi.
Stjepanović je na prošlogodišnjem prvenstvu Evrope u Berlinu osvojio zlatne medalje na 200 i 400 metara slobodnim stilom.

Povezana vest:  Srpskim kajakašima četiri medalje na SP i 10 olimpijskih kvota na SP