miroslav_raduljica_kos_fmpSUPERLIGA SRBIJE

Partizan pobedio u Kragujevcu, siguran i FMP

 

Košarkaši Partizana pobedili su večeras u Kragujevcu ekipu Radničkog sa 75:72 (20:19, 22:20, 17:16, 16:17) u devetom kolu Superlige Srbije, dok je FMP na svom terenu savladao čačanski Borac sa 96:78 (25:28, 31:13, 22:15, 18:22).

Branilac titule prvaka Srbije, Partizan, kao što se i očekivalo, imao je težak posao i do pobede u Kragujevcu došao je u završnici utakmice.

Povezana vest:  Kalinić: Ne bežimo od uloge favorita na kvalifikacionom turniru

Radnički se odlično nosio sa Partizanom, u čijem sastavu nije bilo plejmejkera Aleksandra Rašića.

Samo 35 sekundi pre kraja Vukasanović je, kod vođstva Partizana 73:71 promašio šut za tri poena, a u nastavku je Dušan Kecman postigao pogodak iz kontranapada za, kako se ispostavilo, pobedu crno-belih.

Najefikasniji u Partizanu bio je Kecman sa 25 poena, a Jan Veseli dodao je na to još 19 poena. U timu Radničkog najzapaženiji bio je Vukašin Aleksić sa 16 poena.

Povezana vest:  Karte za Uniks od nedelje u prodaji

Partizanu je to osma pobeda u takmičenju, dok je Radnički zabeležio treći poraz.

Košarkaši FMP-a su u duelu sa Borcem dozvolili gostima samo u prvoj četvrtini da se nadaju eventualnom iznenađenju. Izabranici Boška Đokovića su drugu četvrtinu dobili sa 31:13, a na poluvreme su otišli sa prednošću od 56:41.

Najefikasniji kod FMP-a bio je Miroslav Raduljica sa 25 poena, a Filip Čović zabeležio je 20 poena i pet asistencija. U gostujućoj ekipi istakao se Rastko Dramićanin sa 20 poena.

Povezana vest:  Partizan i Zadar igraju u Areni, prodaja karata od četvrtka

Ekipa iz beogradskog predgrađa zabeležila je petu pobedu, a Borac je doživeo deveti poraz.