Vujošević se plašio umora i povreda pred Budućnost 

Dusko_VujosevicTrener Partizana Duško Vujošević rekao je da se plašio kako će njegovi košarkaši odigrati večerašnju utakmicu protiv Budućnosti, ali da je zadovoljan pristupom i zalaganjem. 
-Plašio sam se kako ćemo odigrati večeras, jer mora da dođe do pražnjenja posle onakve pobede nad Barselonom, ali sam se pribojavao i povreda, jer je normalno da tenzije splasnu – rekao je Vujošević posle pobede njegovog tima nad Budućnošću od 75:56 u 20. kolu Jadranske lige. 
Crno-beli su u sredu pobedili „nepobedivu“ Barselonu u Evroligi sa 67:66 u dramatičnom meču i posle desetominutnog sudijskog većanja posle utakmice. 
-Želeo sam i da rasporedim minutažu i tako dodatno ne umorim igrače. Svi koji su bili na terenu igrali su dobro i maksimalno su se zalagali, što je jedini način da se igra protiv Budućnosti – rekao je trener Partizana. 
Vujošević je rekao i da je za njegove igrače dodatno opterećenje bilo i to što je Barselona uložila žalbu na pobedu crno-belih. 
-To je sigurno negde bilo dodatno opterećenje. Barselona je veliki klub, veći od ostalih, i mislio sam da znaju da gube bolje od drugih. Potpuno sam miran jer su pravila na našoj strani. Verujem u institucije, da se neće igrati sa ugledom lige. Sport je možda jedini deo života u kome pravda pobeđuje – rekao je Vujošević. 
Trener Budućnosti Dejan Radonjić ocenio je da je Partizan zasluženo pobedio i čestitao mu na dobrim rezultatima u Evropi. 
-Čestitam Partizanu na zasluženoj pobedi, ali i na ostalim rezultatima, koji su zaista fenomenalni. Bili su bolji u svim segmentima igre. Mi smo se malo držali odbranom u prvoj četvrtini, ali više nismo mogli – rekao je Radonjić. 
Budućnost je imala probleme sa povredama, a i dalje ima šansu da se plasira na završni turnir Jadranske lige. 
-Posle 20 dana problema sa povredama, konačno imamo ceo tim. Ostaje nam da se spremimo za Evročelendž kup i utakmicu sa Cibonom kod kuće. Ispunili smo svoj osnovni cilj sa početka sezone. Čeka nas težak raspored do kraja, ali probaćemo da iskoristimo šanse da se plasiramo na ‘fajnal for’ ako nam se ukažu – rekao je Radonjić. 

Povezana vest:  NBA VESTI, Veseli: Imaćemo dobar atletski tim