Crvena zvezda neporažena u Evropi

Crvena zvezda – Šole 82:66 (22:25, 13:13, 26:14, 21:14)

 

tadija_dragicevic_kos_czvKošarkaši Crvene zvezde pobedili su večeras u hali Pionir francusku ekipu Šole sa 82:66 (22:25, 13:13, 26:14, 21:14) u utakmici trećeg kola Grupe F Evrokupa i zadržali stoprocentan učinak u tom takmičenju.

Najefikasniji u timu sa Malog Kalemegdana bili su Vladimir Štimac i Tadija Dragićević sa po 18 poena, a Elmedin Kikanović i Vuk Radivojević sa po 12 poena. U gostujućem timu najzapaženiji bio je Fabijen Kozer sa 14 poena, dok je Mikael Želabal postigao 12 poena. Crveno – beli u sledećem kolu, koje se igra 15. decembra, gostuju francuskoj ekipi.

Povezana vest:  Pavlović: Prognoze za Cirbesa nisu ohrabrujuće

Crveno beli su bez poraza u Grupi F Evrokupa i jednom nogom već u drugom krugu takmičenja.

– Čestitam igračima, naročito na dobroj igri u odbrani, koja nam je i donela pobedu. Uradili smo veliku stvar, ali ništa još nije gotovo. Želimo da budemo prvi u grupi, kako bismo imali lakši žreb u nastavku takmičenja Bilo je dosta problema u napadu, ali smo to kompenzovali skok igrom i izuzetno agresivnom defanzivom. Kada smo te zadatke dobro odradili sve je došlo na svoje mesto. Zadovoljan sam pobedom, međutim, čekaju nas dve utakmice u gostima, tako da smo već fokusirani na te mečeve. – rekao je Aco Petrović, trener Zvezde.