nba novi logo

NBA VESTI

Pobede Oklahome i Klipersa

Košarkaši Oklahome pobedili su noćas na svom terenu Dalas sa 104:89 i ostvarili šestu pobedu u poslednjih sedam utakmica u NBA ligi. Oklahomu je do pobede predvodio najkorisniji igrač (MVP) „ol star“ utakmice Rasel Vestbruk sa 34 poena i 10 asistencija. Dobru partiju prikazao je i Serž Ibaka, koji je postigao 21 poen i imao je 22 skoka, Entoni Morou dodao 16 poena, a Kevin Durent 12 poena, šest skokova i pet asistencija. 
-Pokušavam da nađem način da tokom svake utakmice budem agresivan u napadu. Želim da pritiskam protivničku odbranu. To je moj posao – rekao je Vestbruk. 
Oklahoma se tako skorom od 29 pobeda i 25 poraza izjednačila sa Finiksom na osmom mestu Zapadne konferencije. 
-Ne možemo da gledamo tabelu posle svake pobede i svakog poraza. Moramo da nastavimo da igramo, ostalo je još 28 utakmica i na njih moramo da se koncentrišemo – rekao je Durent. 
U ekipi Dalasa najefikasniji je bio Dirk Novicki sa 14 poena, Devin Haris ubacio je 13 poena, a Tajson Čendler dodao je 10 poena i 13 asistencija. Posle šest utakmica pauze zbog povrede u tim se vratio Redžon Rondo i za 30 minuta postigao je pet poena i imao šest asistencija. 
Košarkaši Los Anđeles Klipersa pobedili su na svom terenu San Antonio sa 119:115. Domaće su do pobede predvodili Deandre Džordan sa 26 poena i 18 skokova, Džamal Kroford sa 26 poena i Kris Pol sa 22 poena i 16 asistencija. Klipersi su tako na jednu i po utakmicu uvećali prednost nad San Antonijom u Zapadnoj konferenciji. 
U ekipi aktuelnog šampiona najbolji je bio Tim Dankan sa 30 poena I 11 skokova, a Toni Parker postigao je 21 poen i imao 13 asistencija. 

Povezana vest:  Rasprodate sve karte za Panatinaikos