dejan milojevic kupMilojević: Ima budućnosti za srpsku košarku

Trener košarkaša Mega Leksa Dejan Milojević rekao je posle plasmana u polufinale Kupa Koraća da je znao da će njegov tim imati veoma težak posao protiv FMP-a.
-Čestitam kolegi Guroviću na onome što radi sa tom ekipom ove sezone. Znao sam da nam preti opasnost od FMP-a, oba tima imaju mnogo talentovanih igrača, ali je na kraju Kešelj bio taj koji je prelomio utakmicu – izjavio je Milojević posle duela u niškom Čairu.
Dodajući da „ima budućnosti za srpsku košarku“ Milojević je istakao da je njegov tim u današnjem susretu tražio šansu u reketu.
-Tu smo imali prevagu nad FMP-om. Kada je reč o polufinalu, nadam se da moji igrači u taj meč neće ući opušteno – kazao je Milojević.
Trener poraženog tima Milan Gurović čestitao je Megi na uspehu istakavši da je Kešelj rešio meč u poslednjih 50 sekundi.
-Nismo imali rešenje za Kešelja. on je klasa. Moj tim je bio veoma motivisan da se dokaže, praktično smo 39 minuta igrali dobro – zaključio je Gurović.
Junak susreta Marko Kešelj ocenio je da je FMP izuzetno talentovana ekipa.
-Igraju agresivno, povremeno nismo imali odgovor na njihovu pikenrol igru i u jednom trenutku FMP je bio bliži pobedi. Međutim, sačuvali smo psihološku stabilnost i na kraju ipak zasluženo slavili – rekao je Kešelj.
Košarkaš FMP-a Stefan Lazarević priznao je zasluženu pobedu Mega Leksa, navodeći da su se on i saigrači borili do samog kraja, ali da ih nije poslužila sreća.
Mega Leks u polufinalu Kupa Koraća igra sutra od 18.30 sati protiv Vršca, koji je u četvrtak priredio iznenađenje savladavši Metalac iz Valjeva (78:73).
U drugom polufinalu Partizan čeka pobednika preostale četvrtfinalne utakmice u kojoj se večeras od 21 sat sastaju branilac trofeja Crvena zvezda i niški Konstantin.

Povezana vest:  Fenomenalna partija Jokića u pobedi Denvera protiv Klipersa