zvezda_hemofarm_23_mart

SUPERLIGA SRBIJE

Crveno-beli napadaju Krstaše

 

Utakmicom protiv ekipe BKK Radnički u nedelju od 18 sati u dvorani Šumice košarkaši Crvene zvezde DIVA nastavljaju takmičenje u Agroživ Super ligi Srbije. Crveno-beli na startu domaćeg šampionata imaju maksimalan učinak, dve utakmice i isto toliko pobeda i po svaku cenu žele da ostanu na tom nivou i posle gostovanja Krstašima.

Izabranici Svetislava Pešića imali su prilike da se upoznaju sa kvalitetima BKK Radničkog i to na završnom turniru Kupa Radivoja Koraća u Nišu kada su crveno-beli slavili rezultatom 88:74:

– Veoma su ozbiljna ekipa, igraju sa svih 12 igrača, a trener Dragan Nikolić voli da koristi sve raspoložive snage jer na taj način tokom svih 40 minuta drži visok ritam – počeo je priču Nikola Marković i dodao:

Povezana vest:  Beograd je posle dužeg vremena video 3x3 spektakl

– BKK Radnički je izrazito šuterska ekipa, prsečno šutiraju 20 trojki po utakmici, to je jedno od njihovih najjačih oružja. Toga moramo posebno da se pripazimo, jer smo videli koliko su bili ubitačni van linije 6,75 u meču sa kragujevačkim Radničkim. Ubacili su čak 13 trojki, uz odličan procenat realizacije i zahvaljujući tome napravili su prvo veliko iznenađenje u Super ligi. Upravo u tom duelu sa Radničkim su pokazali da mogu da se nose sa timovima iz ABA lige. Igraju veoma agresivno, dosta trče i siguran sam da nikome neće biti lako da ih pobedi, pa ni nama. Ipak, želimo da nastavimo naš pobednički niz, a na njihovu agresivnost siguran sam da ćemo odgovoriti još agresivnije, da ćemo biti veoma motivisani i da ćemo se potruditi da pružimo maksimum.

Povezana vest:  Slovenija dobila EP 2013. godine

Marković je istakao još jedan dodatni kvalitet Krstaša:

– Njihova dodatna snaga leži u činjenici da su na okupu već nekoliko godina. Toj kompaktnoj celini pred start Super lige pridodali su MVP-ija KLS-a Darka Balabana i iskusnog Šljivančina. Mislim da se odlično poznaju i da imaju pravu hemiju u ekipi – naglasio je Marković.

Povezana vest:  Partizan suspendovan zbog neisplaćenih obaveza

Borbeni krilni košarkaš Zvezde u Super ligi pruža vrlo dobre partije: Prosečno beleži 13 poena i 9,5 skokova po meču:

– To su samo dve utakmice, a ja samo pokušavam da ispunim sve zadatke koje pred mene postavlja trener Svetislav Pešić. Ne opterećujem se ličlnim učinkom, već samo razmišljam o pobedi ekipe. Dobro smo startovali. Super liga je kratko takmičenja koje traje dva meseca, a naš cilj je poznat. Međutim, ne razmišljamo mnogo unapred, zgusnut je raspored pa se iz tog razloga koncentrišemo samo na prvog narednog protivnika, razmišljamo samo od utakmice do utakmice – zaključio je Marković.