Kup Koraca 2015

Zvezda lako do polufinala sa Partizanom

Košarkaši Crvene zvezde uspešno su počeli odbranu titule u Kupu Radivoja Koraća, pošto su večeras u četvrtfinalu pobedili niški Konstantin sa 81:65 (32:16, 22:14,19:15, 8:20). Poslednji četvrtfinalni meč rešen je praktično posle prve četvrtine, kada je Zvezda napravila dvocifrenu razliku, pa će se crveno-beli tako sutra boriti s Partizanom za plasman u finale Kupa. 
U drugom polufinalu igraće Vršac Svislajon i Mega Leks. U pobedničkoj ekipi svi igrači su se upisali u strelce, a najefikasniji je bio Boban Marjanović sa 15 poena, i to bez promašaja iz igre. Njega su pratili Markus Vilijams i Nikola Kalinić koji su postigli po devet poena. 
U redovima Konstantina najbolji je bio Goran Ostojić sa 12 poena, dok su Vladimir Veličković i Danilo Tasić ubacili po 11. 
Konstantin je meč otvorio sa četiri vezana poena Gorana Ostojića, ali je Zvezda brzo preuzela stvar u svoje ruke, pa je već na isteku trećeg minuta stigla do dvocifrene prednosti. Tri trojke Vilijamsa iz isto toliko pokušaja i čak 11 poena sa linije za slobodna bacanja bili su doboljni za 16 poena prednosti za crveno-bele posle prve deonice. 
U drugoj četvrtini Zvezdi je posle trojke Kalinića i poena Marjanovića bilo potrebno manje od tri minuta da stigne do 20 poena prednosti. Izabranici Dejana Radonjića su bili vrlo raspoloženi, pogađali su iz svih pozicija, pa su na veliki odmor otišli sa do tada najvećom prednošću od 24 poena. 
U nastavku utakmice igrači Crvene zvezde su sve vreme održavali veliku prednost i bez problema meč priveli kraju. 
Meč u niškom Čairu odigran je u pravoj sportskoj atmosferi pred oko 4.500 navijača, a posmatrali su ga, između ostalih, selector reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević, predsednik Košarkaškog saveza Dragan Đilas i počasni predsednik FIBA Borislav Stanković. 
Polufinalni meč između Crvene zvezde i Partizana na programu je sutra od 21.00. U drugom polufinalu od 18.30 sastaju se Mega Leks I Vršac. 

Povezana vest:  Pioniri Zvezde osvojili turnir u Moskvi