ice hockeyHOKEJ NA LEDU
Vitez se revanširao Zvezdi i ostao u borbi za četvrto mesto

Hokejaši Viteza savladali su Crvenu zvezdu rezultatom 4:3 (0:1, 3:1, 1:1) u ranije odloženoj utakmici osmog kola Prvenstva Srbije igranoj u petak na klizalištu „Pingvin“.
Meč koji je prema stanju dve ekipe na tabeli mogao da učini sumnjičavim u kvalitet igre svakog posetioca koji je u petak popodne posetio klizalište „Pingvin“ na Novom Beogradu, pružio je sve osim prostora za sumnju. Dve ekipe odigrale su odličan meč, pokazale veliku želju da trrijumfuju u ovom susretu i tako izbegnu začelje tabele. Dok je Zvezda u solidnoj formi u poslednje vreme, domaći Vitez možda svojim pređašnjim partijama nije nagoveštavao partiju kakvu je pružio protiv crveno-belih, ali je pokazao veliko htenje i motiv i uspeo da nadoknadi rezultatski zaostatak od dva gola, da bi u poslednjim minutima pogotkom Aleksandra Mitića stigao do vrednog trijumfa, revanširao se crveno-belima za ubedljiv poraz (1:6) desetak dana ranije i izjednačio se na tabeli sa rivalom.
Zvezda je do prvog vođstva stigla već u petom minutu igre kada je u „pauer pleju“ Čeh Daniel Vosika iskoristio dodavanje Jovice Rusa. Rezultat 0:1 je uprkos odličnoj igri oba sastava ostao na snazi sve do sredine meča kada je Robert Sabadoš duplirao prednost gostiju u 31. minutu. Delovalo je tada da bi Zvezda možda mogla da prelomi meč, ali je samo minut kasnije Aleksandar Mitić smanjio rezultat, da bi samo stotinak sekundi kasnije Dragan Đokić poravnao rezultat u „pauer pleju“. Sjajnu drugu trećinu „vitezovi“ krunišu potpunim preokretom u režiji Ivana Bogdanovića minut i po pre poslednjeg petnaestominutnog odmora.
U poslednjem periodu viđena je sjajna borba. Smenjivale su se šanse na obe strane, ali su golmani Aleksandar Fat i Peter Hričina bili nesavladivi, sve do 51. minuta kada je Marijan Mikuš poravnao rezultat i još jednom vratio neizvesnost u meč. Činilo se da bi ovaj meč (zasluženo) mogao da ode u produžetak, ali je on ipak rešen u regularnih 60 minuta. Igrao se 57. minut utakmice kada je kombinovana postava Viteza uspela da stigne do pobedonosnog pogotka, kada je junak meča Mitić iskoristio dodavanje Nikolasa Denića i doneo svom timu veliku radost, za drugu pobedu u sezoni i prvu posle šest uzastopnih poraza.

Povezana vest:  STRELIČARSTVO, U kampu Streličarskog saveza Srbije u Vrnjačkoj banji 21 učesnik!

Vitez – Crvena zvezda 4:3 (0:1, 3:1, 1:1)

Klizalište „Pingvin“, Novi Beograd.
Gledalaca: 53.
Sudija: Đorše Fazekaš. Linijske sudije: Aleksandar Đokić, Uroš Aleksić.
Strelci: 0:1 Vosika (Rus) 04:15 PP1; 0:2 Sabadoš 30:14; 1:2 Mitić 31:16; 2:2 Đokić 33:03 PP1; 3:2 Bogdanović 38:20; 3:3 Mikuš 50:59; 4:3 Mitić (Denić) 56:35.

Vitez: Fat (29 odbrana), Đukić – Dunda, Đokić (1g), Bog. Janković, Boj. Janković, Bogdanović (1g) – Nikolić, Trifunović, Tominović, Mitić (2g), Orlov – Radović, Tešić, Denić (1a), Gligorijević, Milivojević.

Povezana vest:  RITMIČKA GIMNASTIKA, Rusija potvrdila dominaciju u ritmičkoj gimnastici

Crvena zvezda: Hričina (29 odbrana), Janićijević – Janasek, Đorđević, Rus (1a), Požar, Vosika (1g) – Mikuš (1g), Sabadoš (1g), A. Jovanović, Protić, Plavšić – Dabetić, N. Stojanović, Đaković, Danon, S. Gačić – Vujinović, Isaković.