Mega Fmp 1Milojević i Gurović: Utakmicu odlučio Kešelj
 
Treneri obe ekipe današnjeg meča četvrtfinala Kupa Radivoja Koraća složili su se da je košarkaš Mega Leksa Marko Kešelj doneo pobedu svom timu protiv FMP-a.
Mega je u Nišu pobedila FMP sa 92:85 i plasirala se u polufinale. Kešelj je postigao 28 poena, što je za njegovog trenera Dejana Milojevića i trenera FMP-a Milana Gurovića bilo presudno.
-Prezadovoljan sam pobedom, iskreno. Znao sam da nam preti opasnost. FMP je zasluženo najbolja ekipa KLS lige i to je pokazala večeras. Kvalitet je na na našoj strani, a Kešelj je bio tas na vagi koji oni nemaju, mada su pokazali veću želju od nas večeras – rekao je Milojević novinarima u Nišu.
Mega će u polufinalu igrati protiv Vršca, koji je juče pobedio Metalac.
-Ekipa Vršca je pokazala da može da pobedi Metalac koji je u ABA ligi bolje plasiran od nas. Ne vidim zašto ne bi mogla i nas da pobedi. Nadam se da je to dobra opomena za moje igrače i da će dati sve od sebe da uđu u finale – naveo je Milojević.
On je kazao da je njegova ekipa u opasnosti od opuštanja.
-Realno je veliki problem to što su videli da je Metalac izgubio. Igrač se opusti, misli ‘lako ćemo’ i ne razmišlja o protivniku koji je jak, već razmišlja o finalu. Nadam se da neće biti opuštanja – rekao je trener Mege.
Trener FMP-a Milan Gurović naveo je da je njegova ekipa odigrala odličan meč 39 minuta.
-U poslednjih 50 sekundi Marko Kešelj je rešio utakmicu. Mi danas nismo imali rešenje za Marka, on je klasa i nema šta da se priča dalje. Bili smo motivisani da se dokažemo, odigrali smo dobro 39 minuta… Nismo imali rešenja za Kešelja i tandem Jokić-Miljenović koji je imao izvanrednih 13 asistencija – rekao je Gurović.
Povezana vest:  Repeša: Moramo biti pametni, hrabri i agresivni