luka mitrovic efesMitrović: Došli smo da osvojimo Kup

Kapiten košarkaša Crvene zvezde Luka Mitrović rekao je da njegova ekipa nije došla na završni turnir Kupa Radivoja Koraća u Nišu samo da bi pobedila Partizan, već da odbrani trofej.
-Nismo došli ovde da pobedimo Partizan, već da osvojimo Kup. Poznato je da nam Mega ne leži, što se tiče njihovog stila, uvek igramo neizvesne utakmice. Oni će biti rasterećeni i motivisani. Siguran sam da ćemo pobediti ako ponovimo igru iz polufinala – rekao je Mitrović novinarima u Nišu.
Košarkaši Crvene zvezde plasirali su se sinoć u finale Kupa Radivoja Koraća pošto su u polufinalu pobedili Partizan sa 76:67, a u finalu će igrati protiv Mega Leksa.
-Utakmica Zvezde i Partizana – uzbudljiva kao i svaka. Bila je to utakmica sa mnogo kontakta, gde svaka lopta mnogo znači. Mislim da smo u nekim situacijama bili smireni, što je bio jedan od ciljeva. Rešavali smo neke stvari u napadu veoma pametno i u potpunosti kontrolisali meč. Nijednom nismo dovodili pobedu u pitanje – kazao je Mitrović.
On je istakao da mu je drago što je derbi u polufinalu Kupa protekao bez ijednog incidenta i što će se posle utakmice pričati samo o košarci.
Košarkaš Zvezde Branko Lazić kazao je da je njegova ekipa odigrala jako dobru odbranu i da je to presudilo u meču s Partizanom.
-Jako teška utakmica. Igrali smo dobro tokom čitavog meča, držali smo jaku odbranu, iako su oni uspeli nekim napadima i promenama da nas poremete, ali uspeli smo da to iskontrolišemo i da dobijemo na kraju – naveo je Lazić.
Zvezda je i prošle sezone u finalu Kupa Radivoja Koraća igrala protiv Mege. Tada je slavila posle neizvesne završnice.
-Očekujem da će biti teško kao i prošle godine. Sigurno će hteti da se revanširaju za to finale -rekao je Lazić.
Finale između Crvene zvezde i Mege igra se danas od 17.00.

Povezana vest:  SUPERLIGA SRBIJE, Rezultati i tabela 10. kola Superlige Srbije