ALEKSANDAR_TRIFUNOVIC_VS_TAMISSUPERLIGA SRBIJE

AT: „Pristup određuje tok meča u Čačku“

 

Košarkaška Super liga polako ulazi u svoju završnu, odlučujuću, fazu. Još 5 kola ostalo je do kraja regularnog dela sezone i kako stvari stoje, do samog finiša neće se znati koje 4 ekipe nastavljaju takmičenje u plej ofu. Pobedom nad Tamišom, Crvena zvezda zadržala je četvrtu poziciju ispred FMP-a. Porazom, Radnički se bribližio na samo pobedu prednosti tako da će završnica biti još interesantnija.

Crvenu zvezdu sutra očekuje još jedno teško gostovanje. Iako je ekipa Borca u Pioniru lako savladana (82:66), u subotu će u Čačku biti sasvim druga priča. Čačani važe za veoma neugodne domaćine i biće silno motivisani u želji da zabeleže prvu pobedu na svom terenu. Zvezda je prošle sezone slavila u oba susreta ali meč u Čačku ostaće upamćen po povredama Owensa i Robertsa koji su kasnije bili sprečeni da pruže svoj maksimum u plej of-u gde je Zvezda zaustavljena u petoj utakmici finala.

Povezana vest:  Gudes: Nije lako igrati protiv Zvezde, posebno u Beogradu

Crveno-beli otputovali su danas put Čačka. Naša ekipa treniraće večeras i sutra sa ciljem da se što bolje pripremi za duel protiv Borca.

Važnost meča ističe i trener Trifunović.

-Skoro da i ne treba govoriti o tome koliko je bitan ovaj meč. Igramo protiv ekipe koja ima veliku tradiciju i koja zavređuje svako poštovanje. Borac je u ovu ligu ušao sa ciljem da se nadigrava sa svakim protivnikom a posebno oslanjajući se na domaći teren i podršku publike koja ni sutra neće izostati. Mi znamo šta je naš posao. Dobrim pristupom od samog početka meča moramo odrediti njegov tok, onako kako nama odgovara. Ukoliko želimo da pobedimo fokus na meč mora biti prisutan od prvog do poslednjeg sekunda utakmice. Ono što uvek ističem, odbrana mora biti najvažnija. Samo iz dobre odbrane možemo razviti kvalitetan napad. U sredu smo dobili Kikanović i to nam mnogo znači. Siguran sam da će u subotu svi dati svoj maksimum – zaključio je Trifunović.

Povezana vest:  Golden Stejt poveo protiv Klivlenda, uprkos 51 poenu Džejmsa

Meč između Borca i Crvene zvezde igra se u subotu od 18 časova bez direktnog televizijskog prenosa.