natasa kovacevicKovačević na terenu prvi put posle godinu i po dana

Srpska košarkašica Nataša Kovačević odigrala je prvu utakmicu posle godinu i po dana posle amputacije dela noge zbog saobraćajne nesreće.
Ona je u Francuskoj odigrala tradicionalni humanitarni meč „Šampionke srca“ za ekipu koju je vodila Marina Maljković, a nastupila je jos Milica Dabović.
Pred 1.600 gledalaca u Anžeu rezultat je bio u drugom planu, ali je slavio je tim Marine Maljković sa 123:103 protiv košarkašica iz francuskog šampionata.
-Sve je prošlo fenomenalno, a utisci su neverovatni. Bila sam počastvovana što sam se našla na terenu. Drago mi je da sam odigrala svoju prvu utakmicu i što je naša ekipa pobedila – rekla je Kovačević, koja je za 11 minuta na terenu zabeležila dva poena i skok.
Selektor reprezentacije Srbije Marina Maljković istakla je da je utakmica bila veoma emotivna, ali i zabavna.
-Dobro smo se zabavljale i publika je definitivno uživala. Pored velikog humanitarnog karaktera koji krasi ovu manifestaciju, za mene lično ovo je bila sjajna promocija srpske košarke. Veliki Natašin povratak na parket i Milica koja se za ovih godinu dana pokazala kao jedna od najboljih igraeica u ligi – rekla je Maljković.
Humanitarna utakmica „Šampionke srca“ ustanovljena je prošle godine i igra se u čast 8. marta, međunarodnog dana žena.
Nataša Kovačević je sa košarkaškom ekipom Đera u septembru 2013. godine doživela saobraćajnu nesreću, posle čega su morali da joj amputiraju levu nogu ispod kolena.

Povezana vest:  KSS prijavio Megu i FMP za FIBA Ligu šampiona