ABA liga horiz col

Olimpija podržala takmičenje u ABA ligi

Slovenački košarkaški klub Olimpija iz Ljubljane podržala je takmičenje u ABA ligi, uprkos tome što je Košarkaški savez Slovenije doneo drugačiju odluku.
-Mi smo jedni od osnivača Jadranske lige i podržavamo je. Od samog početka smo tu i ne može da se složimo sa nekim napadima sa strane jer je liga na zavidnom nivou. Nekadašnje države Jugoslavije igraju jednu ligu i ne može da se kaže da nije uzbudljivo – rekao je sportski direktor Olimpije Matevž Zupančič.
On je istakao da Olimpija ne može da bude protiv Jadranske lige i zbog toga što se jedino preko nje može izaći u Evropu.
-Apsolutno smo „za“ i klubovi se moraju držati pravila koja kažu da se jednino preko ABA lige može obezbediti učesće u nekom od evropskih takmičenja. Olimpija ima evropske ambicije – naveo je Zupančič i dodao da je liga posebno dobra za mlade igrače kako bi se razvili na pravi način.
Zupančič je istakao da je bitni aspekti marketing i finansije, što njegovom klubu omogućava regionalno takmičenje.
-Prodaja tv prava je mnogo veća, a i veliki je prihod od prodaje karata. Nije isto kada u Ljubljani gostuju Crvena zvezda i Partizan ili neki manji timovi. Kada se podvuče linija, nastupanje u ABA ligi je praktično besplatno. Ipak, ne možemo da kažemo da sve savršeno funkcioniše, ali drugu alternativu nemamo – zaključio je Zupančič.

Povezana vest:  Evroliga: Olimpiji tri utakmice i 25.000, Predinu zabrana