ABA liga horiz col

Drakšić: U Minhenu nije bilo glasanja o ABA ligi

Član Borda evropskog ogranka Međunarodne košarkaške federacije (FIBA Evropa) Željko Drakšić rekao je danas da minulog vikenda u Minhenu nije doneta odluka o nepriznavanju regionalne ABA lige.
On je dodao da su se na sastanku Borda čukla oprečna mišljenja, ali da nije bilo nikakvog glasanja i da će se o svemu razgovarati na kraju tekuće sezone.
-Komentarisali smo, razgovarali i doneli zaključak da se u razgovoru sa nacionalnim savezima to reši nakon što se lige sredinom juna završe, jer će tada, na osnovu plasmana ekipa u prvenstvu biti i prijavljivanje za narednu sezonu. Tada se i može razgovarati o tome kakav će biti oblik vođenja lige, ali to da se liga ukida, da se ne priznaje, da je poni?tena odluka, ja tako nešto nisam čuo na Bordu – izjavio je Drakšić.
Savezi, čiji klubovi učestvuju u ABA ligi za sezonu 2014/15, na sastanku u Minhenu imali su uz Drakšića još četvoricu predstavnika: Dejan Bodiroga (Srbija), Mirsad Donlagić (BiH), Georgi Gluškov (Bugarska) i Ivan Badrogvari (Mađarska).
FIBA Evropa juče je kao razlog ukidanja Jadranske lige navela neslaganje pravila regionalnog takmičenja sa generalnim statutom i pravilnikom federacije.
Ranije su srpski i hrvatski klubovi dali podršku regionalnom takmičenju pošto ga vide kao jedini put koji nudi prolaznost u Evropu. Tokom dana podršku FIBA dao je Košarkaški savez Slovenije, ali je najveći slovenački klub Olimpija iz Ljubljana izneo drugačiji stva i najavio ostanak u ABA ligi.

Povezana vest:  Teodosić vodio CSKA do pobede u Zagrebu